# 0

Am inceput prepararea acestui tort prin adaugarea de ciocolata la aluat, deoarece am observat ca cele mai multe retete de torturi cu ciocolata se bazeaza mai mult pe cacao, care nu da un gust atat de bun. Pentru insiropare am folosit lichior de ciocolata, iar glazura am facut-o cu crema de branza, ciocolata si lapte. A iesit exact cum imi imagina: umed si plin de arome. Pentru decorare am folosit trufe de ciocolata. Incercati acesta reteta de tort cu urmatoarea ocazie speciala.

Tort festiv insiropat cu lichior de ciocolata
___
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 14 linguri unt, dedurizat
  • 200 g ciocolata
  • 8 oua
  • 3/4 cana de zahar
  • 1 1/2 cani de faina (200 de g)
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 170 g ciocolata
  • 230 g crema de branza
  • 3/4-1 cana lapte condensat
  • 1-2 linguri lichior de ciocolata
  • 1 cana smantana lichida
  • Pentru sirop:
  • 1/2 cana de apa
  • 1/3 cana de zahar
  • 1/2 cana lichior de ciocolata
  • pudra de cacao pentru topping
  • trufe de ciocolata pentru decorare
loading...

Mod de preparare tort festiv insiropat cu lichior de ciocolata

Incalziti cuptorul la 180 grade C. Asezati hartie de copt sau ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma de copt cu diametrul de aproximativ 25 cm.

Topiti ciocolata atat pentru blat cat si pentru glazura, la bain-marie. Amestecati pana cand ciocolata este topita in totalitate. Eu am folosit un vas de sticla deasupra unei cratiti cu aproximativ 1 cm de apa. Ciocolata am dat-o pe razatoare pentru a se topi mai repede.

Intr-un alt vas, amestecati untul impreuna cu jumatate din cele 3/4 cana de zahar, cu ajutorul unui mixer pana cand obtineti o compozitie albicioasa.

Adaugati galbenusurile si continuati sa mixati.

blat

Puneti jumatate din ciocolata topita si amestecati bine.

Intre timp, intr-un alt vas, amestecati faina impreuna cu praful de copt. Incorporati acest amestec la cel de galbenusuri.

Bateti albusurile spuma si adaugati treptat la amestecul de mai sus.

Turnati 1/3 din aluatul obtinut in forma de copt. Coaceti timp de 15 minute, sau pana cand blatul este elastic la atingere. Coaceti si celelalte doua treimi de aluat, pe rand. In total veti avea 3 straturi, pe care le veti taia orizontal, pe jumatate. In final veti obtine 6 straturi.

preparare blat 1

Prepararea siropului: Intr-o cratita mica, combinati lichiorul cu apa si zaharul si fierbeti la foc mediu pana cand zaharul se topeste. Dati deoparte.

Glazura o preparati astfel:

Mixati crema de branza impreuna cu laptele condensat. Adaugati cealalta jumatate de ciocolata topita si lichior. Mixati totul pana la omogenizare.

Intr-un alt castron, amestecati smantana lichida, apoi o adaugati la amestecul de glazura si omogenizati totul.

preparare sirop si glazura

Asamblarea tortului:

Puneti folie de aluminiu pe un fund care are diametrul mai mare decat cel al blatului. Asezati primul strat, il periati cu sirop si intindeti un strat de glazura. Procedati la fel cu toate cele 6 straturi. Dupa ce ati terminati puneti glazura si pe partea laterala a tortului si neteziti-o.

Cand este gata, aranjati trufe pe partea de sus a tortului, din loc in loc, apoi cerneti pudra de cacao.

asamblare tort

Acorda nota pentru reteta Tort festiv insiropat cu lichior de ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4,40 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response