# 0

Mod de preparare tort cu nuca si ciocolata:

Tort cu nuca si ciocolata
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 120 g nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • un varf cutit de sare
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 125 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 25 g cacao
  • 125 g unt sau margarina
  • extract de vanilie sau rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 3 linguri ulei
  • In plus:
  • nuci sau alune tocate

Mod de preparare tort cu nuca si ciocolata:

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare pana cand vei obtine o bezea tare.

Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand se topeste.

Incorporeaza faina si nuca macinata.

Pune aluat obtinut intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, si coace la cuptorul preincalzit la 170° C timp de 20-25 minute sau pana cand se rumeneste usor.

Taie blatul astfel incat vei obtine trei fasii egale.

Pentru a prepara crema, intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi adauga laptele, extractul de vanilie sau rom si cacao.

Pune vasul la bain-marie si adu compozitia la punctul de fierbere.

Amesteca continuu pana cand se ingroasa, apoi indeparteaza de la foc si lasa deoparte sa se raceasca.

Mixeaza untul sau margarina, apoi incorporeaza crema racita putin cate putin.

Pentru glazura, topeste ciocolata impreuna cu uleiul la bain-marie sau la cuptorul cu microunde.

Prajitura se asambleaza astfel.

Aseaza o foaie si intinde uniform jumatate din crema.

Pune cea de a doua foaie si intinde restul de crema, apoi aseaza ultima foaie.

Pe cea de a treia foaie intinde uniform glazura.

Deasupra presara cu nuci sau alune tocate.

Acorda nota pentru reteta Tort cu nuca si ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (25 voturi, media: 3,96 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response