# 0

Reteta tocana de cartofi cu carne de porc. Este o reteta de mancare de cartofi simpla si rapida, perfecta pentru a fi consumata ca atare, langa o salata, sau pe post de garnitura. Poate fi pregatite de orice gospodina si este foarte asemanatoare ca si gust cu gulasul unguresc (reteta aici).

Tocana de cartofi cu carne de porc
___
Ingrediente
  • 1,2 kg cartofi (cca. 5 cartofi mai marisori)
  • 500 g pulpa de porc (puteti folosi insa si o carne mai grasa, cum ar fi ceafa)
  • 2 cepe rosii
  • 3/4 lingurita chimen macinat
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1-2 ardei capia sau ardei rosii
  • 1 varf cutit boia iute
  • 1/8 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 1 fir cimbru uscat (sau 1/4 lingurita cimbru uscat din plic)
  • 1 fir bogat tarhon
  • 3 linguri ulei
loading...

Mod de preparare tocana de cartofi cu carne de porc:

Caleste ceapa tocata marunt in ulei, la foc mediu, pana cand se inmoaie bine.

Adauga ardeiul capia taiat in fasiute sau marunt.

Pune carnea tocata in cubulete cu latura de aproximativ 2-3 cm.

Amesteca de cateva ori pana cand carnea isi schimba culoarea si devine albicioasa.

De asemenea, o poti lasa sa se rumeneasca putin, va fi si mai delicioasa.

Ia vasul de pe foc si adauga boiaua, chimenul, piperul si sarea.

Amesteca bine pana cand carnea e acoperita uniform de condimente.

Pune pasta de ardei si amesteca din nou.

Aseaza oala iar pe foc. Adauga un litru de apa si cimbrul.

Adu la punctul de fierbere si da focul la mic.

Fierbe tocanita acoperita cu capac timp de 25 minute.

Adauga cartofii taiati cuburi si continua fierberea, de aceasta data fara capac, pana cand cartofii sunt fierti.

Potriveste tocana de sare.

Adauga tarhonul tocat (trebuie sa ai o lingura rasa de tarhon tocat mare).

Tocanita se serveste calda sau rece, in functie de preferinte.

Acorda nota pentru reteta Tocana de cartofi cu carne de porc

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 3,25 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response