# 0

Reteta sirop de visine la rece, nefiert si fara zahar. Siropurile preparate la rece au devenit o varianta tot mai folosita in ultima vreme. Indiferent daca este vorba despre siropurile de plante sau de fructe, astfel de siropuri fara fierbere si fara zahar reprezinta metoda ideala de a conserva toate vitaminele si nutrientii. Implicit, efectul este mult mai sanatos si 100% natural.

Sirop de visine la rece (nefiert si fara zahar)
___
Ingrediente
  • 850 g visine
  • 500 g miere
  • zeama de la o jumatate de lamaie
loading...

Mod de preparare sirop de visine la rece (nefiert si fara zahar):

Alege visine sanatoase si spala-le bine sub jet de apa rece.

Scoate samburii visinelor cu ajutorul aparatului de scos samburii sau manual.

Pune visinele fara samburi intr-un robot de bucatarie sau blender.

Mixeaza cateva secunde, pana se obtine o pasta.

Strecoara sucul de visine si cantareste-l.

Daca folosesti storcatorul de fructe, nu mai este nevoie de strecurare.

Mi mi-a ramas 500 ml suc de visine.

Amesteca sucul obtinut cu zeama de la o jumatate de lamaie si mierea.

Raportul este de 1:1, adica daca obtineti 1 litru de suc de visine, veti adauga 1 kg de miere.

Siropul obtinut se pune in recipiente de sticla si se inchid ermetic.

Lasa la macerat 1-2 saptamani intr-un loc intunecat si racoros.

Se pastreaza in camara pana in momentul consumului.

Acorda nota pentru reteta Sirop de visine la rece (nefiert si fara zahar)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response