# 0

Shaorma este deja cunoscuta drept "mancarea traditionala a romanilor", fiind consumata cu mare pofta de conationalii nostri. Dar ce te faci cand pofta te napadeste si nu vrei sa trisezi in post? iti spunem noi: incerci reteta de post, absolut de-li-cioa-sa! Nici nu vei face diferenta intre cea traditionala si aceasta varianta. Ba chiar, ti-ai putea surprinde prietenii.

Shaorma de post „cu de toate”
___
Ingrediente
  • Pentru lipie:
  • 250 g faina alba
  • 1 lingurita de sare
  • 10 g drojdie
  • 120 ml apa
  • 20 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 100 g snitele de soia
  • 2 lingurite amestec de condimente
  • 2 cartofi
  • varza proaspata
  • castraveti murati
  • gogosari murati
  • ketchup
  • maioneza de post
loading...

Mod de preparare shaorma de post:

Se framanta aluatul pentru lipie, apoi se lasa la dospit si crescut. Se coc lipiile intr-o tava de teflon, fara ulei. Cartofii se curata si se prajesc (se fac cartofi pai). Varza se taie foarte marunt si se amesteca cu putina sare. Castravetii si gogosarii se taie fasi lungi si subtiri

Intr-o craticioara se pune apa la fiert, cu condimentele, iar cand cand apa da in clocot se pun snitelele de soia. Se lasa sa mai dea in clocot de 3-4 ori, dupa care se iau de pe foc si se lasa in apa inca doua ore (e bine sa le aveti pregatite din timp). Se scot, se scurg bine si apoi se taie fasii subtiri si lungi. Se prajesc in ulei de masline.

Se ia o lipie si se pune maioneza, apoi soia prajita, castravetii murati si gogosarii, cartofii pai, varza taiata si ketchup-ul. Se ruleaza strans.

Acorda nota pentru reteta Shaorma de post „cu de toate”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response