# 0

Reteta sarmalute cu ciuperci si orez in foi de varza. O reteta de post la mare cautare in perioada postului si nu numai.

Nu cred sa existe vreo gospodina care sa nu stie cum se prepara sarmalele. Fiind in perioada postului, m-am gandit sa va ofer reteta de sarmale de post cu ciuperci si orez in foi de varza, o reteta simpla pe care oricine o poate incerca. Mai jos aveti cantitatile exacte, cat orez se pune la sarmale, cate ciuperci etc. Daca totusi nu va plac ciupercile, puteti opta pentru o alta reteta de sarmalute de post, fara ciuperci, pe care o gasiti aici.

Sarmalute cu ciuperci si orez (reteta de post)
___
Ingrediente
  • 400 g ceapa curatata si tocata marunt
  • 250 g orez
  • doi morcovi mari curatati si dati pe razatoare
  • 450 g ciuperci fierte in prealabil cu putina sare
  • 2-3 linguri bulion de rosii
  • 250 ml suc rosii
  • 100 ml ulei
  • patrunjel si marar verde tocat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • o varza mare murata
loading...

Cum se fac sarmalele de post cu ciuperci si orez:

Caleste ceapa tocata marunt in 50 ml ulei pana cand devine usor aurie.

Adauga orezul spalat si 50 ml apa.

Lasa sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa, amestecand usor.

Opreste focul si pune pe rand: bulionul, morcovul dat pe razatoare, zarzavaturile, ciupercile taiate marunt, condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine.

Lasa compozitia sa se raceasca si apoi pune doua linguri de faina.

Amesteca totul pana se incorporeaza.

Curata varza de foi si apoi taie fiecare foaie la dimensiuni potrivite pentru a face cate o sarmaluta.

Cu ajutorul unei lingurite pune compozitie pe fiecare foaie.

Infasoara sarmalele si preseaza-le usor la capete astfel incat umplutura sa nu iasa.

Intr-o oala pune cateva frunze de varza intregi, iar peste ele aseaza sarmalutele.

Eu asez sarmalele in oala astfel incat sa ramana un spatiu gol in centrul oalei, unde pun varza tocata marunt.

Dupa ce ai terminat de asezat sarmalele, toaca marunt cateva foi de varza murata si pune peste sarmale.

Toarna uleiul ramas, sucul de rosii si o coana de apa peste sarmale, doar cat sa le cuprinda.

Lasa oala cu sarmale la fiert timp de o ora si jumatate, la foc mic.

Inainte de a opri focul incearca o sarmaluta pentru a vedea daca orezul si varza au fiert.

Daca este necesar le mai poti lasa la fiert pentru 20-30 minute

Sarmalutele cu ciuperci si orez se servesc cu mamaliguta calda si ardei iute.

In cazul in care vrei sa faci sarmalute cu ciuperci si nu ai varza acra la butoi, poti acri rapid varza, dupa reteta de aici.

Acorda nota pentru reteta Sarmalute cu ciuperci si orez (reteta de post)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response