# 0

Imi plac foarte mult retetele rapide, care se fac usor si pot fi adaptate. Iarna trecuta am facut o sarlota cu mere, asa ca acum m-am gandit sa o adaptez putin si sa fac o sarlota cu pere si prune. A fost foarte reusita, iar data viitoare cand imi va fi pofta de un desert, sau voi avea musafiri voi incerca sa fac sarlota doar cu prune. Desigur puteti face cu oricare alt fruct care va place.

Sarlota cu pere si prune
___
Ingrediente
  • unt pentru uns forma
  • 6 pere mari si o mana de prune fara samburi
  • 3 oua mari
  • 1 cana (200 grame) de zahar tos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 cana (125 grame) faina
  • zahar pudra pentru prafuire (optional)
loading...

Mod de preparare Sarlota cu pere si prune


Preincalziti cuptorul la 176 grade C. Ungeti o forma de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm cu unt si tapetati cu hartie de copt.

Spalati si curatati de coaja perele, apoi le scoateti miezul si le taiati in felii mici si mijlocii. La fel procedati si cu prunele. Distribuiti feliile de pere si prune in forma de copt.

Intre timp, intr-un castron mare, amestecati folosind un tel, ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie albicioasa. Puneti pe rand vanilie si faina, continuand sa amestecati pana cand sunt omogenizate. Aluatul va fi foarte gros.

Turnati aluatul peste fructele din forma si neteziti la suprafata cu o spatula astfel incat sa acopere toate fructele.

Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 60 de minute.

Cand prajitura este gata dati la racit pe un raft pentru cca 10 minute, apoi rasturnati astfel incat feliile de fructe sa fie deasupra.

Optional presarati cu zahar pudra.

Acorda nota pentru reteta Sarlota cu pere si prune

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response