Supe si Ciorbe

Pentru inceput, spala bine ardeii sub jet de apa rece, apoi lasa-i sa se scurga. Ia pe rand fiecare ardei si scoate-i coarele si semintele, decupand usor cate un capacel in jurul coditei. Eu nu am pastrat capacele decupate pentru ca au fost foarte mici si am scobit cat mai aproape de codita. Cum se face umplutura...

Pentru inceput, pregatim carnea tocata pentru perisoare. O framantam bine dupa ce am pus in ea oul, piper si sare dupa gust. Modelam apoi cu palmele perisoare de marimea nucilor si le asezam pe un blat....

Spalati si tocati celelalte legume in afara de dovlecei si le puneti la fiert in apa cu sare, cat sa le acopere. Curatati dovleceii de coaja si ii taiati in cubulete. Daca sunt cruzi, nu ii curatati, fiindca...

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si gatiti ceapa curatata si tocata solzisori, respectiv usturoiul pisat la foc mic timp de aproximativ 3 minute, amestecand ocazional. Se curata sfecla si morcovul,...

Salata verde se spala bine, frunza cu frunza, asa incat sa nu ramana urme de pamant, apoi se taie fasii sau se rupe cu mana si se pune la scurs intr-o strecuratoare sau pe un prosop curat. Se pun la fiert...

Se aleg urzicile de toate impuritatile, se rup cotoarele si se spala bine intr-un vas cu multa apa, ajutandu-ne de o manusa menajera sau o punga din plastic. Se scutura bine, astfel incat sa se desprinda...

Spatele, gatlejul, aripile, pipota de gaina se taie in bucati mici, se spala si se pun la fiert cu trei litri de apa rece. Daca aveti o bucata de grasime o opriti si o puneti dupa ce opariti carnea. Cand...

Intr-o oala, in care doriti sa pregatiti ciorba de praz, puneti aproximativ 4 – 5 litri de apa la fiert. Taiati prazul rondele si cartofii bucati si le puneti in oala cand apa incepe sa clocoteasca,...

Puneti nautul intr-o oala si acoperiti-l cu apa din abundenta. Lasati-l la inmuiat pana a doua zi. Dupa ce trece acest timp, scurgeti-l si puneti-l intr-o oala. Acoperiti-l cu multa apa si puneti in oala...

In mod normal, la ciorba traditionala de potroace, avem nevoie de maruntaie de pui (pipote si inimi), aripi si alte bucati cu oase ale puiului, dar se poate folosi orice carne cu oase de gaina, curcan...