Prajituri si torturi

Retete de prajituri si torturi de casa, retete de tarte, retete de checuri, retete de cornulete, retete de torturi festive, prajituri cu frisca si ciocolata, retete de muffis – briose, retete de fursecuri, tarte rapide si simple ..

Se incepe cu aluatul, insa inainte de orice porneste cuptorul la 200° C. Intr-o craticioara, la foc potrivit, adauga laptele, apa, sarea, apoi untul taiat in cubulete. De indata ce lichidul din cratita ajunge la punctul de fierbere adauga faina. Amesteca cu o lingura pana cand aluatul se leaga iar pe baza...

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare pana cand vei obtine o bezea tare. Treptat adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand se topeste. Incorporeaza faina si nuca macinata. Pune aluat obtinut...

Intr-un bol, mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana cand se topeste si vei obtine o crema pufoasa. Adauga esenta de vanile si ouale unul cate unul mixand dupa fiecare. Incorporeaza...

Intr-un bol, mixeaza spuma ouale pentru aproximativ un minut. Pune zaharul si continua sa mixezi pana cand zaharul se topeste si se formeaza o spuma pufoasa. Adauga mierea de albine si omogenizeaza totul. La...

Se incepe cu prepararea blatului. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana cand vei obtine o bezea tare. Incorporeaza amidonul si nuca macinata cu ajutorul...

Bate spuma albusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste. Incorporeaza nuca de cocos si macul, apoi faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt...

Pentru tortul egiptean avem nevoie de trei foi. Pentru o foaie, mixeaza spuma cele doua albusuri. Adauga zaharul si bate pana cand se topeste iar compozitia se intareste. Incorporeaza treptat faina amestecata...

Prima data se pregateste crema deoarece trebuie sa o lasam la frigider timp de o noapte. Acest lucru este obligatoriu. Pune smantana pentru frisca intr-un vas, la bain-marie si, in momentul in care ajunge...

Cum se prepara foile cu miere de albine si nuca Pune mierea de albine intr-un bol mai mare. Adauga ouale, zaharul si sarea, apoi mixeaza bine pana la omogenizare. Treptat pune untul la temperatura camerei...

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare pana cand vei obtine o bezea tare. Separat, intr-un alt recipient, mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul...