Mancaruri diverse

Amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Dupa ce s-a omogenizat, pune uleiul, apoi sarea si treptat faina. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Amesteca bine cu o lingura si apoi formeaza un aluat compact si usor lipicios. Intr-o tigaie (preferabil o tigaie antiaderenta, cu baza groasa) presara cu putina...

Pentru inceput, conopida se spala bine sub jet de apa rece si se desface in buchetele. Intr-o craticioara, pune apa cam trei sferturi si adauga sare. Lasa sa fiarba la foc mediu. Cand apa incepe sa clocoteasca,...

Intr-o tigaie inalte pune la incins doua linguri de ulei. Caleste ceapa si adauga o lingurita de sare. Amesteca constant pentru cinci minute, apoi pune un catel de usturoi dat pe razatoare si carnea tocata. Amesteca...

Spala bine dovleceiii sub jet de apa rece, apoi curata-i de coaja si taie-i in cubulete. Caleste dovleceii in ulei de masline, apoi adauga usturoiul, ceapa, morcovul tocat marunt. Condimenteaza cu piper...

Spala bine ardeii sub jet de apa rece, apoi scoate-le cotorul. Aseaza-i intr-o tava tapetata cu hartie de aluminiu si pune la cuptor, intorcandu-i din cand in cand pana cand se coc. Pune ardeii copti intr-un...

Intr-un bol incapator, pune zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana...

Intr-o tigaie, incinge o lingura de ulei de masline. Adauga dovlecelul taiat rondele subtiri sau fasii si ceapa tocata marunt. Gateste pentru cateva minute, pana cand legumele se inmoaie. Adauga vegeta...

Curata dovleceii de coaja. Taie dovleceii in bastonase cu lungimea de aproximativ 13 – 14 cm si grosimea de circa 1 – 1,5 cm. Presara-i cu sare dupa gust si lasa-i deoparte pentru 15-20 minute,...

Intr-un bol, amesteca morcovii curatati si dati pe razatoare impreuna cu carnea tocata, radacina si frunzele de patrunjel tocate, respectiv ceapa tocata si ea marunt. Intr-o tigaie, incinge cateva picaturi...

Pentru inceput incepem cu ceapa deoarece ea este ingredientul principal al acestei retete culinare. Curatam ceapa si o taiem in doua. Desprindem cu atentie foita cu foita, incepand de la interior spre...