Mancaruri diverse | Bucatarul Priceput

Mancaruri diverse

Curata dovleceii de coaja. Taie dovleceii in bastonase cu lungimea de aproximativ 13 – 14 cm si grosimea de circa 1 – 1,5 cm. Presara-i cu sare dupa gust si lasa-i deoparte pentru 15-20 minute, cat sa-si lase zeama. Dupa acest timp, scurge dovleceii de apa pe care si-au lasat-o si sterge-i cu...

Intr-un bol, amesteca morcovii curatati si dati pe razatoare impreuna cu carnea tocata, radacina si frunzele de patrunjel tocate, respectiv ceapa tocata si ea marunt. Intr-o tigaie, incinge cateva picaturi...

Pentru inceput incepem cu ceapa deoarece ea este ingredientul principal al acestei retete culinare. Curatam ceapa si o taiem in doua. Desprindem cu atentie foita cu foita, incepand de la interior spre...

Cartofii se fierb in coaja, apoi se lasa la racit. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Caliti ceapa tocata impreuna cu morcovul in cateva picaturi de ulei incins, apoi puneti carnea...

Cartofii se spala, se curata si apoi se taie in felii subtiri si se aseaza pe baza si marginile laterale ale unui vas de sticla termorezistent. Presara cu sare, piper si oregano dupa gust si introdu vasul...

Cartofii se curata de coaja, se taie in cubulete si se pun intr-o oala cu apa clocotita pentru 15 minute. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei de masline pentru cateva minute. Amesteca baconul taiat...

Pentru a prepara aluatul, se face o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut. Lasam la crescut pana cand apar gaurele la suprafata. Pune maiaua in cuva masinii de paine,...

Morcovul se spala, se curata si se da pe razatoarea mica. Ceapa se spala si se toaca marunt, atat partea alba cat si frunzele. Intr-o tigaie, incinge 1-2 linguri de ulei de masline si caleste la foc mic,...

Intr-un bol, pune branza cheddar si cea parmezan data pe razatoare. Desprinde broccoli de pe capatana si toaca marunt, apoi adauga peste branza. Spala bine cele doua cepe verzi, toaca-le marunt, atat partea...

Mixeaza ouale impreuna cu sarea pana cand vei obtine o compozitie spumoasa. Adauga treptat uleiul, apoi iaurtul. Incorporeaza faina cernuta, malaiul si praful de copt. In final, pune spanacul spalat si...