Mancaruri diverse

Pune faina intr-un castron. Adauga sarea, drojdia uscata, uleiul si apa calduta. Amesteca totul cu o lingura de lemn sau tel, apoi framanta pana cand vei obtine un aluat elastic, omogen si care nu se lipeste de maini. Aseaza aluatul intr-un bol si acopera cu un prosop de bucatarie. Lasa-l la dospit, intr-un...

loading...

Curata castravetele de coaja, apoi taie-l in forma de baghete, fasiute asemanatoare cu betele de chibrit. De asemenea, poti da castravetii pe razatoare. Eu prefer sa le toc in acest fel ca sa se simta...

Modul de pregatire al retetei de parjoale moldovenesti am sa il dau exact ca in reteta originala pe care o am de la o buna prietena. Carnea de porc si vita se trece prin masina de tocat de doua ori. A...

Pentru inceput, activeaza drojdia uscata in laptele caldut. Daca nu ai drojdie uscata, poti sa folosesti un cubulet de 25 g de drojdie proaspata. Amesteca totul foarte bine cat sa se dizolve drojdia uscata. Lasa...

Pentru inceput curata pestele de solzi si indeparteaza-i matele. Spala pestele curatat sub jet de apa rece, apoi lasa-l deoparte sa se scurga putin de apa. Pentru aceasta reteta poti taia pestele in bucati...

Pune zeama de varza la fiert impreuna cu doi catei de usturoi taiati feliute, foile de dafin, piper si ienibahar. In cazul in care nu aveti zeama de varza faceti saramura din doi litri de apa si o lingura...

Aluat pentru pogacele cu jumari Amesteca drojdia cu zaharul si adauga laptele caldut. Lasa deoparte cat sa se activeze drojdia, circa 10 minute. Dupa acest timp, adauga 2/3 din faina si amesteca bine de...

Pentru inceput cantareste ingredientele si pune-le pe masa de lucru. Alege o oala mai mare si pune in ea bucata de carne de porc (am folosit spata) taiata in patrate mari. Umple oala cu apa rece si pune-o...

Caleste ceapa tocata marunt in 50 ml ulei pana cand devine usor aurie. Adauga orezul spalat si 50 ml apa. Lasa sa fiarba cateva minute pana cand orezul absoarbe toata apa, amestecand usor. Opreste focul...

Amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Dupa ce s-a omogenizat, pune uleiul, apoi sarea si treptat faina. Aluatul nu trebuie framantat prea mult. Amesteca bine cu o lingura si apoi formeaza un aluat...