Glosar

Glosar

Simbol al fertilitatii si fericirii, orezul este in prezent una dintre cele mai consumate cereale din lume, fiind in unele tari principala sursa de energie alimentara. In bucatarie se caracterizeaza prin posibilitatea de a fi combina cu orice ingrediente in foarte multe preparate. Cu toate acestea, secretul...

Patrunjelul este o planta autohtona bienala care apartine familiei solinoeidon. Este cultivat in principal in regiunile temperate cu un climat mediteranean, deoarece rezista la temperaturi extrem de scazute....

Migdalele sunt gustoase si benefice pentru sanatate. La fel ca si nucile, migdalele merita atentia noastra si ar trebui sa aiba un loc important in dieta noastra. Se crede ca migdalele provin din Asia...

Vanata este o leguma foarte saraca in calorii, face parte din familia Solanaceae (Solanum melongena), fiind o planta perena, originara din subcontinentul indian. In prezent este cultivata in multe regiuni...

Dulce, aromat si foarte hidratant, pepenele verde este un fruct de sezon extrem de benefic pentru sanatatea persoanelor de toate varstele. Acesta contine o serie de substante nutritive, importante pentru...

Murele sunt unele dintre cele mai preferate fructe de padure. Exista peste 250 de specii de mur, in Europa, America de Nord si Asia Centrala. Acestea cresc in special in zonele temperate, in paduri si...

Portocalele au fost aduse in Europa in jurul secolului al XV-lea. In prezent, tarile care sunt printre cele mai mari producatoare de portocale sunt SUA, Brazilia, Mexic, Spania, China si Israel. Compozitia...

Marul, acest fruct cu origine biblica, este raspandit pe toata suprafata pamantului, din Noua Zeelanda si Australia pana in nord, aproape de Cercul Polar. Pentru o lunga perioada de timp, merele au fost...

Somonul este unul dintre cele mai populare specii de peste din lume, iar oamenii il consuma pentru ca este sanatos, pentru masa musculara, etc. Speciile mici de somon cantaresc intre 1-2,5 kg, iar cele...

Sezonul caiselor sunt lunile iulie si august. In timpul iernii acestea sunt importate. Compozitia caiselor Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A si C, fibre, potasiu etc. Ele contin cantitati notabile...