Deserturi si dulciuri de casa

Incepeti cu amestecul vanilie. Incalziti laptele si smantana intr-o cratita mare. Se adauga si amesteca extract de vanilie. Lasati la infuzat timp de cateva minute. Intr-un vas termorezistent bateti impreuna galbenusurile si zaharul pana devine un amestec cremos. Treptat incorporati amestecul de lapte si...

loading...

Alegeti numai caisele bine coapte, le spalati, le scoateti samburii si le asezati intr-o cratita mai mare, in care sa aiba loc sa fiarba. Puneti zaharul, amestecati si le lasati astfel 3-4 ore. Apoi, puneti...

Se sparg ouale si se bat spuma impreuna cu 150 grame de zahar. Se adauga laptele, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca din nou cu mixerul. Daca laptele este crud, de vaci, se fierbe mai intai...

Intr-o cratita cu baza mai groasa, puneti 400 de grame de zahar si topiti. Cand acesta este topit complet si ajunge la culoarea caramelului, adaugati nuca macinata, amestecati si adaugati o ceasca de apa...

Topeste untul. Intr-un bol, mixeaza faina impreuna cu zaharul, ouale praful de sare si untul topit. Treptat pune laptele rece, putin cate putin pana cand vei obtine un aluat omogen si subtire. Acopera...