Deserturi si dulciuri de casa

Pune laptele si pastaia de vanilie intr-o cratita la foc. E am pus atat miezul de la pastaia de vanilie cat si pastaia goala. Supravegheaza cratita ca laptele sa nu dea in foc. Intre timp, intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos. Adauga...

Intr-un bol, amesteca laptele caldut impreuna cu drojdia si zaharul pana cand drojdia incepe sa se dizolve. Peste faina adauga amestecul de lapte, ouale si uleiul. Amesteca totul cu o spatula cat sa se...

Intr-un bol, mixeaza untul sau untura cu zaharul, apoi pune ouale si restul ingredientelor. La final incorporeaza faina si framanta pana cand vei obtine un aluat omogen, compact si cu o textura asemanatoare...

Amesteca cacaua cu apa pana cand vei obtine o compozitie omogena. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Treptat adauga zaharul peste albusuri si mixeaza continuu pana cand se topeste complet. Intr-un...

Pune zaharul, zaharul vanilat si apa intr-o craticioara. Fierbe la foc mic. Ca si truc pentru o reteta reusita de ciocolata de casa, aveti mare antentie la sirop. Cu cat siropul este mai legat, cu atat...

Adauga zaharul peste laptele caldut si amesteca bine pana cand se topeste. Peste drojdia uscata pune putin lapte, 2-3 linguri de faina si amesteca bine. Lasa deoparte pentru zece minute sa se activeze. Pune...

Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand vei obtine o compozitie cremoasa iar zaharul s-a topit in totalitate. Pune uleiul si esenta de portocale. Incorporeaza treptat faina si praful de copt, apoi...

Pune faina intr-un bol. Adauga praful de copt sau bicarbonatul de sodiu, sarea si amesteca bine. Pune branza de vaci si untul taiat cubulete. Framanta amestecul cu mana pana la omogenizare. Formeaza aluatul...

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adauga otetul si zaharul pudra putin cate putin. Continua sa mixezi pana cand vei obtine o bezea tare, lucioasa si sa nu...

Intr-un bol, amesteca o parte din laptele caldut cu drojdia si zaharul si lasa deoparte pentru a se activa, pentru 5-10 minute. Intre timp, intr-un alt bol, mixeaza ouale cu uleiul, un praf de sare si...