Deserturi si dulciuri de casa

Dizolva ciocolata neagra in laptele usor caldut, apoi lasa deoparte sa se raceasca. Intr-un alt bol, mixeaza untul taiat cubulete cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga ciocolata dizolvata, apoi incorporeaza treptat faiana si cacao. Amesteca pana cand vei obtine un aluat omogen. Imparte aluatul in doua. Intinde...

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Spala prunele sub jet de apa rece, taie-le in doua si presara 2-3 linguri de zahar tos peste ele. Topeste cele 40 g de unt, apoi adauga pesmetul si amesteca continuu...

Curata piersicile de coaja, indeparteaza samburii si taie-le cubulete sau felii. Pune piersicile astfel pregatite intr-o oala sau cratita cu baza mai groasa, stropeste-le cu sucul de la o lamaie, acopera-le...

Florile proaspat culese se desprind de pe ciorchine, apoi se spala bine in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine pe un prosop de bucatarie. Intre timp, prepara siropul pentru dulceata din flori de...

Pentru a curata nucile de coaja aveti nevoie de un cutit bine ascutit si manusi din latex pentru a nu va murdari pe maini. De asemenea, le puteti curata sub jet de apa rece. Dupa ce vor fi curatate, cantitatea...

Pune ingredientele uscate (faina, zahar si sare) intr-un bol mare, apoi adauga untul inmuiat la temperatura camerei si galbenusurile. Amesteca bine toate ingredientele pana cand vei obtine o compozitie...

Intr-un bol mediu, amesteca drojdia proaspata cu zaharul pana cand se lichefiaza. Adauga pe rand, laptele caldut, galbenusul de ou si untul topit. Separat, intr-un alt bol, amesteca faina cu sarea. Toarna...

Bate albusurile de ou spuma tare si  pune-le deoparte. Bate galbenusurile de ou si zaharul cu mixerul si  adauga untul, apoi mixeaza bine. Adauga ciocolata si  amesteca in continuare pana cand se combina...

Intr-un bol mare, amesteca faina impreuna cu sarea si drojdia uscata. Separat, topeste untul sau margarina la bain-marie sau intr-un bol pe aragaz. Peste amestecul de faina toarta laptele, untul topit...

Asezati alunele in tava de copt, apoi in cuptorul rece si porniti-l la 170 de grade C. Se coc pana cand incep sa miroasa, apoi se scot din cuptor alunele, se racesc si se freaca de coaja intre degete. Se...