Deserturi si dulciuri de casa

Intr-un bol, bate oul impreuna cu zaharul si smantana. Adauga untul topit si racit si amesteca bine. Pune faina cernuta si incorporata in prealabil cu amidonul, sarea si praful de copt. Framantana pana cand vei obtine un aluat moale si elastic. Formeaza aluatul intr-o bila si pune intr-un vas. Acopera vasul...

loading...

Intr-o craticioara pune laptele impreuna cu zaharul. Pune cratita la foc si lasa-l pana cand zaharul se topeste. Atentie! Nu trebuie lasat sa fiarba, trebuie sa fie doar putin caldut. Adauga peste drojdie...

Amesteca drojdia impreuna cu zaharul si cu putin lapte caldut. Lasa deoparte pentru zece minute ca sa se activeze drojdia. Dupa acest timp, pune restul de lapte si cca 750 g faina. Amesteca bine si aluatul...

Preincalzeste cuptorul la 180º C. Amesteca zaharul pudra impreuna cu faina de migdale si cacaua. Cerne compozitia intr-un castron pentru a nu ramane bucati mari. Cu ajutorul unui mixer, bate albusurile...

Preincalzeste cuptorul la 180° C. Unge cu unt sau ulei o forma de chec cu dimensiunile de aproximativ 12×32 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt. Separa galbenusurile de albusuri, avand grija ca nicio...

Pentru inceput separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol, mixeaza spuma albusurile si adauga treptat zaharul, continuand sa mixezi pana cand zaharul este topit complet. Incorporeaza galbenusurile in...

Cum se prepara crema: Pune la bain-marie zaharul, zaharul vanilat, ouale, untul, alunele si fierbe totul pe baza de aburi timp de 8- 10 minute. Amesteca continuu sau pana vei obtine o compozitie ingrosata. Lasa...

Mixeaza untul la temperatura camerei, taiat in cubulete, impreuna cu zaharul. Adauga extractul de vanilie si oul si amesteca bine pana la omogenizare. Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful...

Cum se face aluatul pentru faguri umpluti cu crema Intr-un bol incapator mixeaza ouale impreuna cu zaharul. Adauga uleiul si laptele, apoi incorporeaza faina si praful de copt. Cantiatea de faina poate...

Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana cand vei obtine o compozitie spumoasa. Adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie sau portocala si amesteca bine. In final, pune uleiul, faina si praful de copt. Amesteca...