Conserve si Muraturi

Dupa ce se cantareste, ceapa se curata, se spala si se taie in felii (pestisori), dar nu foarte subtiri. Intr-o tigaie mai mare si antiaderenta, incalzeste doua linguri de ulei de masline impreuna cu untul. Fara a lasa prea mult timp ca sa iasa fum, adauga ceapa rosie sau alba taiata pestisori, amestecand...

loading...

Modul de preparare pentru dulceata de smochine proaspete, coapte sau verzi este acelasi. Spala bine smochinele sub jet de apa rece, apoi stergele cu un servet de bucatarie. Inteapa fiecare smochina in...

Cum se pregatesc strugurii pentru compot? Pentru inceput, strugurii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Cel mai bine este sa cufundati ciorchinii de struguri in...

Spala bine visinele, alege-le de frunze si codite si ai grija sa nu ramana printre ele vreuna stricata. Daca exista visine stricate pot duce la stricarea intregii cantitati de dulceata. Scoate samburii...

Curata perele de coaja si scoate cotorul cu seminte, apoi pune-le intr-un vas care are peretii grosi. Adauga zaharul impreuna cu apa si fierbe totul la foc mic pana cand perele se inmoaie. Dupa ce perele...