Conserve si Muraturi

Indeparteaza frunzele de varza care nu sunt bune si spala bine varza. Intr-o oala mai mare, pune apa la fiert impreuna cu boabele de piper, sarea grunjoasa si crengutele de cimbru. Cand apa da in clocot, adauga otetul si varza asezata cu cotorul scobit in sus. Cu ajutorul unei furculite si a unui cutit, desprinde...

Se folosesc gogosari frumosi, care pot fi umpluti cu conopida. Spala bine gogogsarii si conopida sub jet de apa rece. Cu un cutit bine ascutit si lama scurta, indeparteaza cu grija cotoarele gogosarilor...

Cum se pregatesc perele pentru compot? Pentru a face compot de pere alege pere bune, sanatoase. Spala-le sub jet de apa rece si lasa-le la scurs. Taie perele pe jumatate, apoi in sferturi. Indeparteaza...

Spala bine gogonelele sub jet de apa rece, apoi taie-le pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite scoate miezul si indeparteaza-le cotoarele. Acesta este singurul lucru de durata la reteta de dulceata de...

Spala bine gutuile, sub jet de apa rece, indepartand tot puful. Scoate cotorul de la gutui si taie-le in felii sau cuburi. Aseaza feliile sau cubuletele de gutui in borcane bine spalate si sterilizate. Daca...

Pentru aceasta reteta de salata de varza rosie si alba la borcan, pentru iarna se poate folosi si doar varza rosie sau doar varza alba. Daca veti alege sa puneti doar salata de varza rosie la murat, va...

Din ingredientele de mai sus, mie mi-au iesit doua borcane de ardei umpluti cu varza si morcov pentru iarna. Unul de 3 litri si unul de 1,7 litri. Varza trebuie taiata fideluta fie cu ajutorul unui robot...

Spala sub jet de apa rece merele si lamaia. Taie merele in sferturi (nu se curata de coaja), indeparteaza-le cotorul si pune-le intr-un blender de bucatarie. Le maruntiti bine, dar nu le faceti piure....

Pune sfecla intr-un vas cu apa la fiert. In cazul in care folositi sfecla mai mare, o puteti taia in doua. Daca folositi sfecle rosii mici, le lasati asa, nu le mai taiati. Sfecla rosie se fierbe pana...

Pentru ca am folosit fasole boabe, uscata, am spalat-o in cateva ape si am pus-o la inmuiat cu o seara inainte de a face zacusca. A doua zi, am fiert fasolea in trei ape. Ardeii se coc pe tava aragazului,...