Conserve si Muraturi

Spala bine ardei sub jet de apa rece. Taie ardeii pe jumatate, apoi indeparteaza cotoarele, semintele si nervurile. Cantare-i astfel incat sa fie un kilogram, dupa ce au fost indepartate cotoarele si semintele. Pentru aceasta reteta de ardei iute poti sa folosesti orice fel ardei, indiferent de culoare: rosii,...

Spala foarte bine gogosarii sub jet de apa rece, indeparteaza-le cotoarele si semintele si taie-i in fasii subtiri. Presara cu putina sare, amesteca bine si lasa-i deoparte. Gogosarii isi vor lasa zeama. Intre...

Spala bine gogosarii, apoi indeparteaza-le cotoarele si semintele. Taie-i in patru si lasa-i deoparte sa se scurga. Intr-o cratita, amesteca otetul impreuna cu zaharul si sarea, pana cand acestea se topesc. Este...

Dupa ce se cantareste, ceapa se curata, se spala si se taie in felii (pestisori), dar nu foarte subtiri. Intr-o tigaie mai mare si antiaderenta, incalzeste doua linguri de ulei de masline impreuna cu untul. Fara...

Modul de preparare pentru dulceata de smochine proaspete, coapte sau verzi este acelasi. Spala bine smochinele sub jet de apa rece, apoi stergele cu un servet de bucatarie. Inteapa fiecare smochina in...

Cum se pregatesc strugurii pentru compot? Pentru inceput, strugurii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Cel mai bine este sa cufundati ciorchinii de struguri in...

Spala bine visinele, alege-le de frunze si codite si ai grija sa nu ramana printre ele vreuna stricata. Daca exista visine stricate pot duce la stricarea intregii cantitati de dulceata. Scoate samburii...

Curata perele de coaja si scoate cotorul cu seminte, apoi pune-le intr-un vas care are peretii grosi. Adauga zaharul impreuna cu apa si fierbe totul la foc mic pana cand perele se inmoaie. Dupa ce perele...

Pentru a prepara cel mai bun compot de caise pentru iarna, trebuie sa alegeti fructe nu foarte bine coapte, putin mai tari, sanatoase si fara parti alterate sau urme de lovituri. Daca nu veti scoate samburii...

Curata zmeura de codite si frunzulite. Pune intr-o strecuratoare si spala usor sub jet de apa rece. Pune intr-un procesor de alimente si lasa pana se formeaza o pulpa. In cazul in care nu ai un astfel...