Conserve si Muraturi

Conserve si Muraturi

Spala bine visinele, alege-le de frunze si codite si ai grija sa nu ramana printre ele vreuna stricata. Daca exista visine stricate pot duce la stricarea intregii cantitati de dulceata. Scoate samburii cu un dispozitiv de scos samburii pentru a obtine o dulceata de visine cat mai intregi. In cazul in care...

Curata perele de coaja si scoate cotorul cu seminte, apoi pune-le intr-un vas care are peretii grosi. Adauga zaharul impreuna cu apa si fierbe totul la foc mic pana cand perele se inmoaie. Dupa ce perele...

Pentru a prepara cel mai bun compot de caise pentru iarna, trebuie sa alegeti fructe nu foarte bine coapte, putin mai tari, sanatoase si fara parti alterate sau urme de lovituri. Daca nu veti scoate samburii...

Curata zmeura de codite si frunzulite. Pune intr-o strecuratoare si spala usor sub jet de apa rece. Pune intr-un procesor de alimente si lasa pana se formeaza o pulpa. In cazul in care nu ai un astfel...

Curatati portocalele de coaja si le desfaceti in felii. Incercati sa eliminati maduva alba cat mai mult posibil. Puteti chiar sa jupuiti pielita de pe felii pentru a obtine o dulceata foarte buna, dar...

Inainte de a va spune cum se prepara tocana de legume, vreau sa specific ca se pot folosi si ardei gogosari, grasi sau in combinatie dupa cum aveti. De asemenea, trebuie sa stiti ca aceasta reteta de tocana...

Ardeii iuti se spala si se taie rondele mai groase sau mai subtiri, dupa preferinta, se clatesc cu apa rece pentru a se scutura o parte din seminte si pentru a se mai reduce din gustul iute. Daca doriti...

Pregatiti borcane de 700-800 grame sau si putin mai mare daca aveti, spalate, uscate, cu capace potrivite, de preferinta noi. Cantitatile de ingrediente pot varia in functie de preferinte. Daca doriti...

  Se indeparteaza coditele si varfurile pastailor, se spala in cateva ape reci si se rupe sau se taie fiecare pastaie in 2-3 bucati. Se pune apa la fiert intr-o oala mare si cand incepe sa clocoteasca,...

Se spala legumele sub jet de apa, se taie ardeii si ceapa fideluta. Morcovii si telina se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Pregatiti marinata astfel: Fierbeti apa cu otetul, zaharul, sarea...