Vara a sosit, asa incat avem un motiv pentru a folosi fructele proaspete ca ingrediente pentru prajituri. Se poate face si pe timp de iarna, cu visine sau cirese congelate. Sa incepem cu o tarta simpla si gustoasa cu visine. Se pot folosi si cirese sau orice alte fructe doriti.

Inainte de a ma apuca de prajitura, am scos mai intai samburii si le-am lasat la scurs.

Ingrediente
  • Pentru crusta:
  • 1/2 cana de zahar pudra (250 g)
  • 1 1/2 cana de faina (215 g)
  • 170 g unt nesarat, moale
  • un varf cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 2 cani de lapte (500 ml)
  • 3/4 cana de zahar pudra (150 g)
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • un varf cutit de sare
  • 3 oua
  • 1/3 cana (50 g) + 1 lingura de faina
  • 2 cani de visine fara samburi (350 g)
Anunturi Sponsorizate

Mod de preparare Tarta de visine

Tarta de visine

Preincalziti cuptorul la 180 grade C (350 F), asezati hartie de copt si ungeti o tava cu diametrul de 10 cm cu unt.

Pentru a face crusta, puneti intr-un castron zahar pudra, sare si unt si omogenizati bine. Incorporati faina cu ajutorul unui mixer.

Distribuiti acest amestec in tava pregatita in prealabil. Apasati cu dosul unei linguri pe baza si marginile tavii.

Acoperiti cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 25-35 minute, pana cand crusta prinde o culoare usor maro.

Intre timp va ocupati de umplutura.

Intr-o cratita mica, puneti laptele, zaharul, vanilia si sarea. Puneti la foc mediu si aduceti la punctul de fierbere, amestecand din cand in cand pentru a dizolva zaharul.

In timp ce laptele se incalzeste, spargeti un ou intr-un castron mare rezistent la caldura. Adaugati faina si amestecati pana nu exista cocoloase. Adaugati cele doua oua ramase si amestecati pana la omogenizare.

Atunci cand laptele este fiert, il turnati incet in amestecul de oua continuand sa amestecati constant.

Distribuiti uniform, jumatate din aceasta crema, in tava cu crusta. Puneti visinele apoi turnati si restul de crema.

Dati la cuptor pentru 25-35 minute sau pana cand se rumeneste.

Optional, presarati cu zahar pudra deasupra.

Inainte sa taiati lasati sa se raceasca.