Fie ca suntem in postul Craciunului sau cel al Pastelui si dorim sa gatim un desert, prajitura cu foi de napolitana este excelenta. Pe langa faptul ca se prepara foarte rapid este si foarte dulce. Pentru a umple foile de napolitane eu am ales o crema facuta din nuca, margarina si zahar ars dar la fel de bine puteti renunta la nuca si folosi cacao.

Ingrediente
  • 400 g zahar
  • 200 g margarina
  • 250 g nuca macinata
  • o ceasca de apa calda
  • 5 foi de napolitana
Anunturi Sponsorizate

Mod de preparare Prajitura de post cu foi de napolitana

Prajitura de post cu foi de napolitana

Intr-o cratita cu baza mai groasa, puneti 400 de grame de zahar si topiti. Cand acesta este topit complet si ajunge la culoarea caramelului, adaugati nuca macinata, amestecati si adaugati o ceasca de apa calda. (Apa rece intareste zaharul).

Lasati la foc mic 2-3 minute si amestecati bine cu o lingura de lemn. Luati de pe foc, puneti margarina si amestecati continuu.

Nu lasati prea mult timp compozitia in cratita pentru ca aceasta se intareste. Incepeti sa umpleti foile de napolitane astfel: puneti prima foaie de napolitana, intindeti peste aceasta aproximativ 1/4 din compozitia de nuca. Asezati peste o alta foaie de napolitana, peste ea inca 1/4 din compozitie. Continuati asa pana cand terminati toate foile de napolitane.

Dupa ce puneti ultima foaie, puneti o greutate pe prajitura pentru a se presa.

Nota*: La adaugarea ingredientelor in cratita amestecati continuu dupa fiecare pentru a nu se lipi de baza acesteia. Nu lasati sa se raceasca prea mult pentru ca riscati sa se intareasca crema.