# 0

Caisele sunt printre fructele mele preferate si totodata potrivite pentru gem, dulceata, marmelada sau compot.

In fiecare vara, dupa ce prepar gemul sau dulceata de caise, pun la borcane pentru iarna, pentru a folosi la prajituri, clatite, rulade, cornuri, etc.

Usor de preparat, cu o aroma si un gust dulce-acrisor, gemul sau dulceata de caise este o metoda numai buna de a pastra gustul deosebit al acestor fructe.

Metoda de conservare este aceeasi ca si la gemul de capsuni, pe care l-am preparat acum cateva zile, fara conservant.

Gem de caise
___
Ingrediente
  • 3 kg caise
  • 2 kg zahar
loading...

Mod de preparare Gem de caise


Alegeti numai caisele bine coapte, le spalati, le scoateti samburii si le asezati intr-o cratita mai mare, in care sa aiba loc sa fiarba.
Puneti zaharul, amestecati si le lasati astfel 3-4 ore.

Apoi, puneti la foc, cu o tabla dedesubt pe care intindeti un strat de sare grunjoasa. Acesta este un truc pentru ca gemul sa nu se lipeasca.

Dupa ce incepe sa fiarba, reglati focul mic si amestecati din cand in cand.

Pentru a sti cand este gata, luati putin gem cu o lingura si presarati pe o farfurioara. Daca se incheaga si nu curge, atunci gemul este gata.

Il puneti fierbinte in borcane de 400-500 grame uscate si incalzite.

Capsati cu capace noi si intoarceti borcanele pentru 5 minute cu gura in jos. Le puteti acoperi cu un pled pentru 24 de ore.

In sezonul de iarna il puteti folosi ca umplutura la clatite sau servi la micul dejun cu paine si unt.

Acorda nota pentru reteta Gem de caise

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response