Unul dintre preparatele culinare care nu ar trebui sa lipseasca din meniul de Paste este si drobul de miel. O reteta traditional romaneasca pe care orice bucatar ar trebui sa stie sa o prepare.

Ingrediente
  • aproximativ 1/2 kg organe de miel (ficat, inima, etc.)
  • 1/2 kg carne de miel
  • 2-3 legaturi ceapa verde
  • o legatura de usturoi
  • 2-3 legaturi patrunjel verde
  • 2 legaturi de marar
  • foi de dafin
  • piper
  • 6 oua
  • 4 linguri de pesmet
  • sare
Anunturi Sponsorizate

Mod de preparare Drob de miel – reteta traditional romaneasca

Drob de miel – reteta traditional romaneasca

Spalam intai maruntaiele si carnea de miel cu apa foarte fierbinte, apoi le curatam de pielite si le mai spalam inca odata in apa fierbinte. Tocam fin carnea si maruntaiele si le asezam intr-o oala cu apa rece impreuna cu 50 ml de otet.

Lasam sa stea circa 20 de minute, apoi clatim carnea tot cu apa rece si o punem la fiert cu boabe de piper si foi de dafin, dupa gust. Dupa ce s-a fiert bine, scoatem carnea in strecuratoare si o lasam la scurs pana se raceste.

Dupa aceea mai tocam odata carnea foarte marunt cu cutitul.

Ceapa si usturoiul, tocate mai mare, le punem in ulei incins si amestecam cu o spatula de lemn pana se inmoaie circa doua minute. Adaugam si putina sare.

Apoi adaugam si carnea tocata si 2-3 lingurite de delikat si mai lasam circa 5 minute pe foc.

Oprim focul si lasam amestecul acoperit sa se raceasca. Batem ouale, adaugam o lingura de faina, putina sare, piper si verdeata.

Luam o tava de copt, asezam praporul de miel peste tava unsa cu grasime si presarata cu faina, cu marginile in sus, sa curpinda compozitia.

Ungem praporul cu putin ulei inainte de a pune compozitia.

Dam la cuptor si lasam la foc mediu pentru aproximativ 40-45 minute.

Nota: Pentru a ii da un aspect aparte, eu am daugat oua fierte, intregi, in centrul compozitiei din forma de copt. Se poate face si fara prapur, direct in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau pesmet.