# 0

Prajitura tavalita
___
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 200 g (1 cana) zahar
  • doua linguri de miere
  • 2 oua
  • 50 ml (1/4 cana) ulei
  • 100 ml (1/2 cana) lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 250 g (2 cani) faina
  • Pentru sirop:
  • 150 g unt
  • 200 g (1 cana) zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri vin negru
  • 60 ml (1/4 cana) espresso (eu am folosit doua lingurite cafea instant (nes))
  • doua linguri cacao
  • 1 1/2 cani fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare Prajitura tavalita


Incingeti cuptorul la 180° C. Ungeti cu ulei si tapetati cu faina o tava mica de aproximativ 25 cm. Daca tava este mai mica o sa va iasa prajiturica mai inalta.

Bateti oualele impreuna cu zaharul si cu mierea pana cand compozitia incepe sa se albeasca, apoi adaugati uleiul si laptele, continuand sa bateti.

Separat amestecati faina cu praful de copt si sarea. Turnati acest amestec la cel de oua si amestecati pana totul este bine incorporat.

Turnati aluatul in tava pregatita in prealabil si dati la cuptor pentru 25-30 minute.

Dupa ce scoateti de la cuptor lasati sa se raceasca, apoi taiati in cubulete.

Siropul il preparati astfel:

Topiti untul intr-o cratita la foc mediu si adaugati zaharul. Amestecati continuu pana cand zaharul este topit in totalitate.

Adaugati pe rand laptele, vinul, cacao si espresso amestecand continuu pana cand siropul va incepe sa fiarba.

Dati deoparte si lasati pana se raceste.

Dupa ce se raceste, insiropati cuburile pe toate partile, apoi tavaliti prin nuca de cocos.

Optional decorati cu frisca, felii capsuni, visine, etc.

Acorda nota pentru reteta Prajitura tavalita

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 voturi, media: 4,90 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response