# 0

Prajitura tavalita in nuca de cocos - reteta originala. Australienii ii mai spun si lamington, dar orice nume ar purta dupa parerea mea este cea mai buna prajitura de casa cu cocos. Pe internet gasiti diferite retete de tavalita, dar eu prefer prajitura tavalita cu miere facuta dupa reteta de mai jos. Cand eram mici, mama intotdeauna ne rasfata cu tavalite cu cocos pentru ca face parte din acele prajituri simple, care se fac rapid.

Prajitura tavalita cu nuca de cocos
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 350 g zahar
  • 70 g unt
  • 2 oua
  • 2 linguri miere
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • Glazura:
  • 200 g zahar pudra sau tos
  • 250 g unt sau margarina
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta de rom de calitate
  • 2 linguri cacao de buna calitate
  • 200 g nuca de cocos

Cum se face prajitura tavalita in nuca de cocos:

Cum se face blatul pentru prajitura tavalita cu cocos:

Intr-un bol, mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste.

Adauga mierea si treptat incorporeaza faina cu praful de copt si laptele caldut in care in prealabil ai pus untul.

Am folosit laptele caldut ca sa nu mai topesc separat untul.

Toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 25×20 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace blatul la 170° C pentru 25-30 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce blatul s-a copt, il dati deoparte sa se raceasca si apoi il taiati in cubulete.

Cum se prepara glazura pentru prajitura tavalita in nuca de cocos:

Mixeaza zaharul cu laptele, untul si cacao.

Pune amestecul intr-o cratita, la foc mic.

Lasa pana cand se topeste zaharul, apoi stinge focul si adauga o esenta de rom.

Lasa deoparte sa se raceasca putin.

Cu cat glazura este mai calda, cu atat prajitura o absoarbe mai mult si s-ar putea sa nu va ajunga.

Cel mai bine este sa lasati glazura sa se raceasca si apoi sa treceti fiecare cubulet de prajitura prin ea.

Dupa ce treceti fiecare cub de prajitura prin glazura, treceti si prin nuca de cocos.

Aseaza cubuletele de tavalita pe un platou si pastreaza la rece.

In reteta video de tavalita de mai jos s-a folosit o tava cu dimensiunea de 19×19 cm. Blatul nu contine unt, lapte, miere si praf de copt, ci 4 oua, 150 g zahar si 140 g faina.

Pentru glazura s-a folosit 250 g ciocolata neagra, 60 g unt si 170 ml smantana lichida.

Reteta video prajitura tavalita cu nuca de cocos:

Acorda nota pentru reteta Prajitura tavalita cu nuca de cocos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, media: 4,92 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response