# 0

Prajitura Pani Walewska este un desert fascinant din bucataria poloneza care va fi pe gustul tuturor gurmanzilor. Prajitura contine doua foi usor sfaramicioase, pe care se pune un strat de gem dulce-acrisor, de obicei de coacaze negre, unul de bezea, iar deasupra se pun migdale tocate marunt. Intre cele doua foi se pune crema. Prajitura pani waleswska va infrumuseta orice eveniment si va atrage toate privirile prin aspectul sau spectaculos.

Prajitura Pani Walewska
___
Ingrediente
  • Foi:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 85 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri faina
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 200 g unt
  • esenta de rom
  • In plus:
  • 100 g migdale tocate
  • 1 borcan dulceata coacaze negre (aproximativ 250 g)
loading...

Mod de preparare prajitura pani walewska - reteta usoara, simpla:

Intr-un vas, mixeaza spuma galbenusurile cu zaharul pudra.

Treptat dauga faina incorporata in prealabil cu praful de copt si untul.

Imparte aluatul obtinut in doua parti egale.

Din fiecare bucata de aluat intinde cate o foaie cu dimensiunea de cca 24×24 cm.

Coace cele doua foi separat sau simultan daca ai doua tavi, la cuptorul preincalzit la 175° C timp de 15 minute.

Intre timp, pregateste bezeaua.

Mixeaza spuma albusurile cu zaharul pudra si amidonul de porumb.

Peste fiecare foaie coapta, intinde uniform 125 g gem de coacaze sau alt gem la alegere.

Imparte bezeaua doua parti egale si distribuie peste gemul intins. Peste bezea distribuie migdale tocate marunt.

Introdu din nou la cuptor cele doua foi unse cu gem si bezea, timp de 15 minute.

Pentru a pregati crema, pune laptele rece amestecat cu esenta si zaharul pudra intr-o craticioara, la foc.

Separat amesteca faina cu amidonul si galbenusurile, apoi toarna in cratita, peste amestecul cu lapte.

Fierbe si amesteca constant pana cand crema incepe sa se ingroase.

Crema se acopera cu o folie alimentara de plastic, direct pe suprafata, sa nu faca scoarta.

La crema racita se incorporeaza untul, putin cate putin.

Distribuie crema peste una din foi, iar peste ea aseaza cealalta foaie.

Inainte de a portiona, prajitura se tine la frigider timp de 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Pani Walewska

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response