# 0

Reteta de prajitura krantz cu blat o am dintr-un caiet de retete mai vechi. Prajitura krantz este delicioasa si aspectuoasa, fiind in acelasi timp destul de simplu de facut si apropiindu-se de reteta originala.

Prajitura krantz cu blat (reteta germana)
___
Ingrediente
  • Pentru blat 1:
  • 2 oua
  • 40 g faina
  • 60 g zahar
  • 20 g cacao
  • 10 ml apa (1 lingura)
  • un praf de sare.
  • Blat 2:
  • 2 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 35 g faina
  • 50 g nuca prajita si tocata
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 150 g unt la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar pudra
  • 15 g de cacao.
  • Pentru “krantz”:
  • 100 g zahar
  • 100 g miez de nuca
loading...

Mod de preparare prajitura krantz cu blat (reteta germana):

Pentru inceput, amestecam intr-un castron faina cu praful de cacao, cu ajutorul unui tel, le lasam deoparte si vom bate ouale cu un praf de sare, adaugam apa si mixam in continuare. Presaram zaharul, putin cate putin, si batem inca 10 minute.

Incorporam si faina cu praful de cacao, treptat, amestecand de data aceasta, cu o spatula, in miscari ample. Turnam compozitia intr-o tava de aproximativ 20/35 cm, tapetata cu unt si hartie de copt. Introducem in cuptorul preincins la 180 grade pentru 10 minute. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca, timp in care ne ocupam de cel de-al doilea blat.

Mixam  albusurile  cu praful de sare, adaugam si zaharul pudra treptat si mixam pana se intareste ca o bezea. Lasam mixerul deoparte si adaugam nuca pisata pe care o amestecam cu o spatula. Presaram treptat si faina cernuta si o incorporam cu aceeasi spatula, in miscari ample. Turnam compozitia in tava in care am copt primul blat, dupa ce am tapetat-o cu hartie de copt, netezim deasupra si scuturam usor tava pentru a se aseza compozitia uniform. Punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade tot pentru 10 min sau pana se rumeneste putin deasupra.

Cand blatul este gata, ne ocupam de prepararea cremei. Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, le punem la bain-marie si amestecam cu telul pana se ingroasa. Incorporam si cacao si lasam deoparte sa se raceasca. Intre timp, mixam untul si adaugam, treptat, in el compozitia rece cu ou si cacao, mixand continuu.

Lasam crema deoparte si ne apucam de krantz (glazura).

Punem zaharul intr-o cratita la foc mic si il lasam pana se topeste si devine auriu, amestecand tot timpul. Turnam miezul de nuca, amestecam si turnam imediat pe o suprafata de marmura pe care am uns-o in prealabil cu ulei sau pe o hartie de copt. Il lasam sa se raceasca, dupa care punem krantul in mojar si il maruntim.

Putem face asta si cu ajutorul unui sucitor.

Acum trecem la asamblarea prajiturii:

Punem peste primul blat un strat de crema cu cacao, acoperim cu cel de-al 2-lea blat, intindem crema ramasa si presaram krantz-ul. Lasam prajitura la frigider pentru 2 ore, apoi taiem cu un cutit ascutit in bacati dreptunghiulare sau patrate.

sursa foto: captura youtube.com

Acorda nota pentru reteta Prajitura krantz cu blat (reteta germana)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 voturi, media: 3,94 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response