# 0

Mereu mi-am pus intrebarea de ce i se spune prajitura inghetata falsa pentru ca nu arata nicidecum ca o inghetata. Cu toate acestea, gustul se aseamana perfect cu gustul pe care il avea inghetata de vanilie a copilariei mele. Reteta de prajitura inghetata falsa de casa este aspectuoasa, fina si usor de preparat.

Prajitura Inghetata Falsa
___
Ingrediente
  • Blat cacao:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite rom
  • Crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • Decor:
  • 50 g ciocolata neagra rasa
loading...

Mod de preparare prajitura inghetata falsa:

Cum se face blatul cu cacao

Intr-un castron, mixeaza spuma albusurile.

Adauga treptat zaharul, mixand pana cand se topeste, iar bezeaua se intareste.

Pune putin cate putin apa rece, apoi incorporeaza galbenusurile pe rand.

La final incorporeaza faina si pudra de cacao.

Omogenizeaza cu o lingura, apoi intinde compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu dimensiunile de 25×35 cm tapetata cu hartie de copt.

Introdu la cuptorul preincalzit pentru 15 minute.

Cum se prepara crema

Intr-o cratita, pune la fiert 150 ml de lapte.

Separat, in 100 ml de lapte rece dizolva budinca de vanilie.

Toarna in fir subtire peste laptele fiert si amesteca bine pana cand budinca se ingroasa.

Pune la foc si adauga cate un galbenus, iar la final zaharul si zaharul vanilat.

Amesteca bine de cateva ori pana cand se topeste zaharul.

Acopera budinca cu o folie alimentara de plastic pentru a nu se forma crusta si lasa deoparte pana cand se raceste.

Mixeaza putin untul moale la temperatura camerei, apoi incorporeaza in el budinca rece, punand putin cate putin.

Omogenizeaza bine.

Cum se face bezeaua

Mixeaza spuma albusurile, apoi adauga zaharul si continua sa mixezi pana cand se topeste.

La final adauga zeama de la o jumatate de lamaie.

Pune vasul pe baie de aburi si amesteca pana se intareste bezeaua, apoi stinge focul.

Pentru a prepara siropul, pune apa si zaharul intr-o craticioara, la foc mic, timp de cinci minute.

Dupa acest timp ia cratita de pe foc si adauga romul.

Cum se incorporeaza prajitura inghetata falsa

Aseaza blatul insiropat cu siropul pregatit mai sus.

Peste blat intinde crema, bezeaua si la final decoreaza prajitura cu ciocolata rasa.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Inghetata Falsa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 voturi, media: 3,68 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response