# 0

Reteta prajitura diafana - se pregateste usor si nu e nevoie de foarte multe ingrediente. Acest desert de casa contine un blat cu cacao, umplutura cu branza si topping delicios.

Prajitura Diafana
___
Ingrediente
  • Partea de jos:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 90 g unt
  • 50 g de miere
  • 15 g condimente pentru turta dulce de la Dr. Owetker
  • 2 oua
  • 20 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 g faina
  • 10 g amidon
  • 4 g praf de copt
  • Umplutura cu branza:
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 70 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1/2 plic budinca de vanilie
  • 150 g smantana lichida pentru frisca cu minim 30% grasime
  • Topping:
  • 100 g faina
  • 10 g cacao
  • 30 g zahar pudra
  • 1/2 plic zahar vanilat
  • 75 g unt
  • 1 galbenus de ou
loading...

Mod de preparare prajitura Diafana - un desert de casa deosebit de bun:

Pentru topping, mixeaza un galbenus de ou cu zaharul pudra, cel vanilat si untul.

Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua.

Framanta pana cand vei obtine un aluat omogen.

Infasoara aluatul intr-o folie si introdu-l la frigider timp de o ora.

Intr-o cratita sau oala cu baza groasa, pune untul, mierea si ciocolata.

Pune la foc cat sa se topeasca (NU trebuie sa fierbeti).

Dupa ce s-au topit ia de pe foc si lasa deoparte sa se raceasca.

Separat, intr-un bol, mixeaza spuma ouale cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Treptat incorporeaza faina, amidonul, praful de copt si condimentele pentru turta dulce.

La final pune amestecul racit cu ciocolata.

Amesteca cu o spatula cat sa incorporezi totul.

Toarna aluatul intr-o forma de copt cu dimensiunea de 20 x 20 cm tapetata cu hartie de copt.

Coace la cuptorul preincalzit la 160° C timp de 20 de minute.

Pentru compozitia cu branza, mixeaza smantana lichida cu zaharul pudra.

Separat, amesteca branza dulce cu cele doua oua si praful de budinca.

Treptat incorporeaza smantana lichida batuta.

Distribuie uniform umplutura cu branza peste blatul cu cacao copt pentru 20 minute si racit.

Deasupra razuie aluatul pentru topping pe razatoarea mare.

Prajitura se coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 40-50 minute.

Acorda nota pentru reteta Prajitura Diafana

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4,80 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response