# 0

O prajitura adorabila cu glazura de zahar pentru sezonul de primavara care tocmai se apropie.

Prajitura de primavara cu nuca si glazura de zahar
___
Ingrediente
  • Pentru prajitura:
  • (1 1/2 cana) 200 g zahar
  • 4 oua
  • 80 g mieji de nuca dati prin masina (puteti inlocui si cu migdale)
  • (2 cani) 250 g iaurt natural
  • (1 1/3 cana) 180 g faina
  • sucul de la o lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • doua linguri de ulei
  • Pentru glazura:
  • un albus de ou
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • (1/4 cana) 150 zahar pudra
loading...

Mod de preparare Prajitura de primavara cu nuca si glazura de zahar


Bateti ouale impreuna cu zaharul pana cand amestecul se dubleaza. Adaugati pe rand iaurtul, miejii de nuca dati prin masina, faina, praful de copt, sucul de lamaie, esenta de vanilie si uleiul. Amestecati bine pana la omogenizare.

Distribuit aluatul in forma de copt si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 45 de minute. (Eu am folosit forma de chec).

Intre timp preparati glazura. Intr-un bol amestecati usor albusul de ou cu sucul de lamaie. Adaugati treptat zaharul pudra, amestecand bine pana la omogenizare.

Dupa ce scoateti prajitura de la cuptor, lasati sa se raceasca apoi acoperiti cu glazura.

Acorda nota pentru reteta Prajitura de primavara cu nuca si glazura de zahar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response