# 0

Aceasta reteta de prajitura cu nuci macinate, gem, nuca de cocos si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si ieftina, cu gem delicios de caise sau prune.

Prajitura cu nuci macinate, nuca de cocos si aluat razuit (raioasa)
___
Ingrediente
  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 4 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g nuca de cocos
  • cateva linguri de gem de caise

Mod de preparare prajitura cu nuci macinate, nuca de cocos si aluat razuit (raioasa):

Pentru a prepara aluatul, mixeaza spuma galbenusurile de ou cu zaharul si untul.

Incorporeaza faina amestecata separat cu praful de copt.

Framanta aluatul pana la omogenizare, apoi formeaza o minge din acesta si imparte-o in doua parti egale.

Unge cu unt sau ulei si tapeteaza cu faina sau hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28 x 32 cm.

Ia o bucata de aluat si intinde o foaie.

Aseaza foaia in tava si unge-o cu cateva linguri de gem de caise.

Pentru a face umplutura, amesteca bine albusurile, apoi dauga treptat zaharul si zaharul vanilat, nuca macinata si nuca de cocos.

Distribuie uniform umplutura peste foaia din tava.

Bucata de aluat ramasa se mai framantana astfel incat sa devina tare, se da pe razatoarea cu gauri mari si se pune peste umplutura.

Introdu prajitura la cuptorul preincalzit la 180° C pentru aproximativ 35 minute.

Atunci cand se rumeneste frumos se scoate, se lasa la racit si se portioneaza.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu nuci macinate, nuca de cocos si aluat razuit (raioasa)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response