# 0

Prajitura cu nuca, mac si bezea. Un desert delicios, usor de facut si pe placul tuturor. Prajitura contine un blat pufos, umplutura cu nuca si mac, extrem de delicioasa, usor umeda si foarte aromata si un strat de bezea.

Prajitura cu nuca, mac si bezea
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 150 g unt rece
  • 100 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 280 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 1200 g seminte de mac
  • 150 g zahar
  • 100 g nuci tocate fin
  • 120 g unt moale
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 4 linguri gris
  • 4 oua
  • Bezea:
  • 8 albusuri ​​la temperatura camerei
  • 170 g zahar pudra
loading...

Mod de preparare prajitura cu nuca, mac si bezea:

Intr-un vas, amesteca faina impreuna cu praful de copt si zaharul pudra.

Separat, mixeaza galbenusurile cu untul.

Incorporeaza cele doua compozitii.

Toarna aluatul obtinut intr-o forma tapetata cu hartie de copt cu dimensiunea de 35 x 25 cm.

Blatul se coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 15 – 20 minute.

Intre timp, pregateste umplutura cu mac.

Amesteca zaharul impreuna cu nucile tocate.

Adauga untul moale, esenta de migdale, grisul si galbenusurile.

Mixeaza separat albusurile, apoi incorporeaza la umplutura.

Adauga semintele de mac si amesteca cu o lingura de lemn sau spatula.

Distribuie umplutura pe blatul copt si racit.

Coace la cuptorul preincalzit la 175° C timp de 35 – 45 minute.

Pentru bezea, mixeaza albusurile si treptat adauga zaharul.

Distribuie bezeaua peste umplutura cu mac.

Lasa prajitura la cuptorul preincalzit la 150-160 pentru inca 15 minute.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu nuca, mac si bezea

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response