Facebook Tweet Pinit Google+
# 0

O prajitura extrem de delicioasa, cu seminte de mac si gem de caise. In cazul in care nu va place gemul de caise, acesta se poate inlocui cu alt gem, in functie de preferintele fiecaruia.

Ingrediente
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 200 g seminte de mac
  • 1 lingura pesmet
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
  • 200 g gem de caise
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 3 linguri ulei
  • Pentru topping:
  • 100 g seminte de mac
Prajitura cu mac si gem de caise
___

Mod de preparare prajitura cu mac si gem de caise:

Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare.

Separat, amesteca bine galbenusurile cu zaharul pana cand vei obtine un amestec omogen si cremos.

Incorporeaza pe rand untul, praful de copt, zaharul vanilat, stafidele, pesmetul, coaja de portocala si semintele de mac macinate inainte intr-un blender.

Incorporeaza albusurile batute spuma la compozitia de galbenusuri.

Toarna amestecul obtinut intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu hartie de copt sau faina.

Introdu la cuptorul preincalzit la 200° C pana capata o culoare aurie.

Dupa ce se scoate de la cuptor se lasa sa se raceasca, apoi se intinde gemul de caise.

Pentru a prepara glazura, topeste ciocolata impreuna cu trei linguri de ulei.

Lasa putin sa se raceasca si distribuie uniform glazura peste gemul de caise.

In final, presara cu seminte de mac.

Pune prajitura la frigider pana cand glazura se intareste.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu mac si gem de caise

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 4,67 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response