# 0

Aceasta prajitura cu iaurt, fructe si piscoturi, fara coacere, este binevenita in orice anotimp, dar pe timp de vara este absolut minunata deoarece gasim orice fel de fructe proaspete: caise, nectarine, prune, fructe de padure, mure, coacaze etc. Pe timp de iarna putem folosi fructe din compot, cum ar fi caise, prune sau orice alt fruct in functie de preferinta fiecaruia.

Reteta de prajitura cu iaurt si fructe este asemanatoare cu tortul diplomat, fiind la fel de delicioasa, cu gust proaspat si racoros care te invioreaza instantaneu. Este o prajitura simpla dar aspectuoasa si foarte usor de preparat si este potrivita cu orice ocazie.

Prajitura cu iaurt grecesc si fructe
___
Ingrediente
  • 400 g iaurt cu 10% grasime
  • 200 ml frisca lichida indulcita (sau smantana pentru frisca)
  • 150 - 180 g zahar pudra sau dupa gust
  • 15 g gelatina
  • 300 g fructe fara samburi
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • aproximativ 10 piscoturi
  • Pentru decor:
  • fructe proaspete sau frisca
  • In plus:
  • 150 ml lapte sau apa pentru a hidrata gelatina

Mod de preparare prajitura cu iaurt grecesc si fructe:

Pentru inceput se pregatesc fructele. Eu am folosit 2 piersici si 4 caise pe care le-am spalat, le-am scos samburii si le-am taiat in bucataele.

Se pot folosi si fructe din compot, dar inainte sa le folositi trebuie sa le lasati sa se scurga excesul de lichid.

Pune gelatina intr-un bol, toarna 150 ml de lapte rece sau apa si lasa pentru circa zece minute sa se hidrateze.

Intre timp, se pregateste compozitia pentru prajitura cu iaurt.

Toarna frisca lichida intr-un bol mai mare si mixeaza pana cand devine pufoasa.

Adauga iaurtul scurs de zer, daca este cazul, si mixeaza usor pana la omogenizare.

Pune esenta de vanilie si zaharul pudra mixand usor.

Intre timp, gelatina hidratata se pune la incalzit, pe baie de apa, pana cand se dizolva complet, adica lichidul devine transparent, fara urme vizibile de gelatina. Atentie insa, gelatina nu trebuie sa fiarba.

Dupa ce s-a dizolvat se adauga la restul de ingrediente pentru prajitura cu iaurt si fructe si se amesteca bine cu o spatula.

Tapeteaza o tava de chec cu dimensiunile de aproximativ 30 x 11,5 cm cu folie alimentara.

Imparte crema in trei parti.

Toarna un strat de crema, iar peste presara jumatate din cantitatea de fructe.

Pune al doilea strat de crema si restul de fructe, peste care toarna ultimul strat de crema.

In total vor fi trei stratui de crema si doua straturi de fructe.

Peste ultimul strat de crema aseaza piscoturile, apasandu-le usor.

Eu nu am insiropat piscoturile, dar, daca doriti, se pot insirop trecandu-le foarte rapid printr-un sirop din apa si zahar sau compot de fructe.

Acopera prajitura cu o folie alimentara si pune-o la frigider. Trebuie sa stea la rece 12 ore sau chiar peste noapte ca sa se inchege.

Nota: Pentru cine doreste, se pot adauga doua straturi de piscoturi.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu iaurt grecesc si fructe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response