# 0

Reteta prajitura cu crema fina de lapte. Un desert de casa rafinat, aromat, pufos, cremos si in acelasi timp foarte economic. Este realizat cu o crema fina fara oua, deci este o crema usoara, pe placul tuturor. Cele doua foi de blat ies extrem de pufoase si aromate.

Prajitura cu crema fina de lapte
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 165 g zahar
  • 90 g amidon de porumb
  • 2 linguri cacao
  • 250 g unt
  • Decor:
  • 1 ciocolata
loading...

Mod de preparare prajitura cu crema fina de lapte:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile cu zaharul pana cand vei obtine o bezea tare.

Adauga galbenusurile si continua sa mixezi.

La final incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt si cacaua.

Tapeteaza cu hartie de copt o tava. Eu am folosit o tava cu dimensiunea de 20×20 cm.

Toarna aluatul si coace la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 15 – 20 minute.

Dupa ce blatul se coace, sectioneaza pe jumatate pentru a obtine doua foi de blat.

De asemenea, poti coace cele doua foi separat, impartind compozitia in doua.

Pentru crema, pune 300 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul.

In laptele ramas amesteca amidonul de porumb si cacaua.

Toarna amestecul cu amidon in cratita, peste laptele fierbinte.

Amesteca continuu pana cand crema se ingroasa, apoi indeparteaza de pe foc.

Incorporeaza untul la crema racita, putin cate putin pana cand vei obtine o crema fina.

Distribuie 2/3 din crema peste o foaie de blat.

Aseaza a doua foaie de blat si intinde uniform restul de crema.

Decoreaza prajitura cu ciocolata rasa.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu crema fina de lapte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response