# 0

Exista multe retete de prajituri cu budinca de vanilie si frisca, dar aceasta reteta de prajitura cu crema de vanilie este absolut delicioasa. Este facuta din doua variante de crema. O crema este preparata pe baza de galbenusuri procesate pe baie de abur si cealalta crema pe baza de budinca de vanilie la plic. Ramane la agerea fiecarei persoane sa aleaga ce budinca doreste. Eu am preferat-o pe cea pe baza de budinca de vanilie.

Prajitura cu crema de vanilie si frisca
___
Ingrediente
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • Pentru crema:
  • un plic budinca de vanilie (care se prepara la cald) + 4 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 420 ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 180 ml frisca batuta, indulcita
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • In plus:
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat

Mod de preparare prajitura cu crema de vanilie si frisca:

Blatul se prepara astfel.

Pentru inceput separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma, apoi pune treptat zaharul, continuand pana cand se topeste tot zaharul.

Bate galbenusurile cu un praf de sare, cu ajutorul unei furculite sau cu un tel.

Adauga-le peste albusuri.

Cerne faina impreuna cu praful de copt deasupra vasului cu oua, apoi omogenizeaza totul amestecand usor, de jos in sus.

Unge o tava cu dimensiunile de aproximativ 20 x 28 cm cu ulei. Presara faina pe baza ei si pune compozitia, pune compozitia treptat si niveleaza la suprafata.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace blatul la foc mic pana prinde culoare aurie la suprafata si trece testul cu scobitoarea.

Lasa-l la racit cateva ore.

Intre timp prepara crema.

Pune 400 ml lapte la fiert.

Intr-un ibric pune praful de budinca cu cei 20 ml lapte ramasi si patru linguri zahar. Omogenizeaza bine.

Cand laptele a ajuns la punctul de fierbere, toarna in fir subtire budinca amestecand continuu. Lasa la fiert pana cand se ingroasa si se desprinde de peretii vasului.

Acopera crema cu folie alimentara sa nu faca crusta si las-o la racit.

Mixeaza untul spuma. Adauga cate doua linguri din crema rece si mixeaza usor

In cealalta varianta a cremei, mixeaza pe baie de abur patru galbenusuri cu 120 g zahar pana se topeste tot zaharul, apoi cand amestecul s-a racit incorporeaza untul batut spuma si un plic zahar vanilat.

Taie blatul in doua felii.

Aseaza prima felie de blat in tava in care l-ai copt.

Caramelizeaza cele patru linguri de zahar pe care le-am mentionat la ingrediente „in plus” pana capata culoarea chihlimbarului.

Pune-l fierbinte, lingura cu lingura, rapid, peste felia de blat.

Lasa-l sa se raceasca, apoi intinde crema peste el.

Niveleaza, apoi aseaza al doilea blat si intinde frisca batuta.

Rade ciocolata deasupra si da prajitura la rece pentru cateva ore.

Nota: Aveti mare grija la prepararea cremei pentru ca aceasta sa nu se taie.

Acorda nota pentru reteta Prajitura cu crema de vanilie si frisca

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4,80 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response