# 0

Reteta placinte trandafir cu branza dulce. Aceste placinte trandafir se aseamana foarte mult cu placintele poale-n brau. Sunt putin mai migaloase si se fac mai mici. Sunt niste branzoaice foarte bune si aspectuoase. Denumirea lor vine de la forma de trandafir pe care o au. Din ingredientele de mai jos mie mi-au iesit 32 de placinte.

Placinte trandafir cu branza dulce
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 1 kg faina alba
  • 40 g drojdie proaspata
  • 4 galbenusuri
  • 125 g zahar tos fin
  • 75-100 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml lapte dulce, pentru framantat
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci, bine scursa
  • 100-125 g zahar tos fin
  • 3 oua intregi
  • albusurile ramase de la aluat
  • 2 plicuri cu vanilie
  • 1-2 linguri faina alba
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • faina pentru modelat
  • zahar pudra, pentru decor
  • stafide (optional)
loading...

Mod de preparare placinte trandafir cu branza dulce:

Intr-un castron, pune 200 ml lapte caldut, zaharul vanilat, drojdia si 2-3 linguri faina. Amesteca bine.

Lasa deoparte cat sa se activeze drojdia, aproximativ 20 minute.

Separat, intr-un vas mai mare, pune faina.

Adauga in centru galbenusurile, zaharul tos, coaja rasa de la o lamaie si esenta de rom.

Amesteca putin, apoi adauga amestecul de drojdie activata si restul de lapte.

Cand toate ingredientele sunt incorporate, adauga putin cate putin uleiul.

Framantana pana cand vei obtine un aluatul elastic, potrivit de moale.

Dupa ce s-a incorporat tot uleiul si aluatul a devenit elastic si nu se mai lipeste de maini, lasa-l la dospit intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Cat timp aluatul sta la dospit, pregateste umplutura.

Mixeaza bine branza, zaharul, galbenusurile, albusurile batute spuma, vanilia si coaja rasa de la o lamaie.

Compozitia va fi consistenta si bine legata.

Optional, in umplutura poti adauga si stafide.

Cand aluatul si-a dublat volumul, pune-l pe o planseta si framanta-l cu putina faina ca sa nu se lipeasca de maini.

Imparte aluatul in 32 de bucati.

Ia o bucata de aluat si formeaza din ea o biluta.

Aplatizeaza cu sucitorul. Cresteaza in 4 locuri foaia rotunda, formand 4 petale. Pune in centru o lingura de umplutura de branza.

Ia fiecare petala si ridica pe langa umplutura, de jur imprejur.

Umplutura va fi incercuita de cele 4 petale formate prin crestaturile aplicate bucatii de aluat. Poti vedea exact in clipul video de mai jos.

Procedeaza in acelasi fel si cu restul bucatilor de aluat.

Pune placintele formate intr-o tava pregatita din timp cu hartie de copt.

Lasa placintele sa mai creasca in tava.

Intr-un bol, bate bine un ou si unge toate placintele.

Pune tava la cuptor, la foc potrivit. Cand placintele sunt frumos rumenite, se scot afara si se presara cu zahar pudra.

Plăcintele sunt foarte bune, atat calde, cat si reci.

Sfaturi:

– Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, iar drojdia trebuie sa fie proaspata, sfaramicioasa, nu lipicioasa.

– Nu trebuie sa framanti foarte mult aluatul. De indata ce ai incorporat toate ingredientele, mai framanta foarte putin, dupa care pune aluatul la dospit, la caldura, acoperit cu un prosop curat.

– Branza de vaci trebuie sa fie scursa. Compozitia pentru umplutura trebuie să fie bine legata, asa ca in caz contrar, va trebui sa suplimentati cu inca o lingura de faina.

Acorda nota pentru reteta Placinte trandafir cu branza dulce

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response