# 0

O reteta de placinta turnata cu mere rase, extrem de rapida, pufoasa si aromata. O reteta de prajitura frageda cu mere a carei reteta o am din caietul cu retete al mamei. Iese o prajitura frageda cu mere incat pur si simplu ti se topeste in gura. In loc de mere rase se poate folosi si branza sau dovleac, iese la fel de pufoasa si buna.

Placinta turnata cu mere, pufoasa si aromata
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 180 g iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 220 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Umplutura:
  • 1,1 kg mere (5 mere de marime medie)
  • 1 lingurita scortisoara
  • Decor:
  • zahar pudra
loading...

Mod de preparare placinta turnata cu mere, pufoasa si aromata - reteta rapida, simpla:

Intr-un bol, mixeaza ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Adauga iaurtul si uleiul si mixeaza bine.

Incorporeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunile de 30 x 20 cm.

Distribuie uniform in tava jumatate din compozitie.

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 170° C pentru 15 minute.

Intre timp pregateste umplutura cu mere.

Spala, curata si rade merele.

Amesteca merele rase cu scortisoara.

Daca merele isi lasa prea multa zeama, pune la foc mic si lasa-le pana cand scade zeama, amestecand ocazional sa nu se lipeasca.

Dupa cele 15 minute scoate tava de la cuptor si intinde umplutura peste foaia de blat.

Niveleaza usor suprafata si distribuie uniform si compozitia pentru blat ramasa.

Introdu tava la cuptorul preincalzit la 170° C pentru inca 30 minute.

Decoreaza placinta turnata cu mere cu zahar pudra.

Acorda nota pentru reteta Placinta turnata cu mere, pufoasa si aromata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4,38 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response