# 0

Placinta impletita cu mere si stafide este un desert simplu, rustic si foarte delicios. Este o reteta de placinta impletita cu mere cu aluat fraged de casa. Chiar daca la prima vedere pare o reteta complicata, nu este deloc asa.

Placinta impletita cu mere si stafide
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • cca. 700 g faina
  • 150 g Zahar
  • 2 oua
  • 25 g drojdie proaspata (1 cubulet)
  • 80 g unt
  • 1 lingurita vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • un sfert lingurita de sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 1,2 kg mere
  • 100 g Zahar
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri stafide
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 ou
loading...

Mod de preparare placinta impletita cu mere si stafide:

In laptelele caldut pune doua linguri de zahar, drojdia si doua linguri de faina.

Amesteca usor si lasa deoparte pentru cel putin zece minute, pentru ca drojdia sa se activeze.

Intr-o cratita, topeste untul la foc mic (Atentie, nu trebuie fiert ci doar caldut).

Cand untul devine lichid, pune-l peste faina.

Adauga putina sare, ouale batute separat, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la o lamaie.

Pune amestecul de drojdie amestecand usor, apoi framanta pana cand aluatul devine ferm si nu se mai lipeste.

Iese un aluat pentru placinta cu mere deosebit de fraged si pufos.

Din aceasta cantitate de aluat o sa iasa doua placinte mari.

Unge un castron cu ulei si pune aluatul in el.

Acopera cu o folie alimentara de plastic si lasa intr-un loc caldut timp de o ora si jumatate sau pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

In acest timp prepara umplutura.

Spala merele sub jet de apa rece, apoi curata-le de coaja.

Taie merele curatate in cubulete si pune-le intr-o cratita.

Stropeste cu putina zeama de lamaie pentru a nu se oxida.

Adauga zaharul si amidonul si lasa la foc potrivit pana cand se topeste zaharul.

Lasa deoparte sa se raceasca, apoi adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara.

Imparte aluatul in doua parti egale.

Ia o bucata de aluat si intinde o foaie dreptunghiulara cam cat dimensiunea tavii.

Pune jumatate din umplutura pe mijloc, iar aluatul de pe margini taie-l oblic cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Adu capatul aluatului putin peste umplutura, apoi ia cate o fasie si adu-o peste umplutura.

Procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat.

Aseaza cele doua placinte in tava tapetata cu hartie de copt.

mod preparare placinta cu mere si stafide

Unge placintele cu oua batut si pune la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 30-40 minute.

Cand sunt gata, poti presara pe deasupra cu zahar pudra.

Nota: Cine doreste poate sa umple placinta cu branza, in loc de mere.

Acorda nota pentru reteta Placinta impletita cu mere si stafide

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 voturi, media: 4,20 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response