# 0

Reteta simpla de paste bolognese cu carne tocata de vita, porc sau pui. Este o reteta rapida de spaghette bolognese. Acest sos de spaghete bolognese este un sos originar din nordul Italiei, mai exact din orasul Bologna. Cred ca este cel mai bun sos pentru paste cu carne. Dupa aceasta reteta poti face si penne bolognese, in cazul in care nu doresti sa folosesti spaghete sau alte tipuri de paste.

Paste bolognese (reteta simpla)
___
Ingrediente
  • 500 g spaghetti
  • 500 g carne tocata de porc, vita sau pui
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • branza parmezan rasa
loading...

Mod de preparare paste bolognese cu sos delicios - reteta simpla si rapida:

Intr-o tigaie, pune carnea tocata cu putin unt sau ulei.

Adauga sare si piper si lasa la rumenit.

Intre timp, curata morcovii si dai pe razatoare sau taie-i in cubulete mici.

Curata si rade ceapa.

Opareste rosiile in apa, indeparteaza-le pielita si toaca-le marunt.

Adauga-le in tigaie la carnea rumenita si condimenteaza.

Rosiile isi vor lasa zeama destula, dar daca ti se pare ca amestecul este prea uscat, poti adauga putina apa.

Fierbe sosul pentru aproximativ 40 minute la foc mic, cu capacul pus.

Amesteca ocazional.

La final presara cu putin busuioc proaspat. Asa se face sosul pentru spaghetti bolognese.

Pune paste fierte in farfurie si apoi sos.

Deasupra poti adauga branza parmezan rasa.

Acorda nota pentru reteta Paste bolognese (reteta simpla)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response