# 0

Reteta de negresa cu bezea si glazura de ciocolata este extrem de usor de preparat, iar ingredientele sunt la indemana oricui. Gustul copilariei te va desfata imediat!

Negresa cu bezea si glazura de ciocolata
___
Ingrediente
  • Blat:
  • 6 galbenușuri de ou
  • 1 cana de zahar (cana de 200 ml)
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 cana faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • Bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 1 lingurita de otet
  • Topping:
  • 150 g ciocolata
  • 100 ml smantana lichida
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare negresa cu bezea si glazura de ciocolata - reteta usoara, simpla:

Intr-un bol, amesteca impreuna faina, pudra de cacao si praful de copt.

Separat, intr-un alt vas, mixeaza galbenusurile zaharul, uleiul si laptele pana la omogenizare.

Incorporeaza amestecul de faina si cacao.

Unge cu unt sau ulei si tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de aproximativ 20×35 xm.

Toarna compozitia obtinuta in tava si pune la cuptorul preincalzit la 180° C pentru 20 de minute.

Intre timp prepara stratul alb.

Mixeaza albusurile impreuna cu zaharul si o lingurita de otet.

Redu temperatura cuptorul la 100° C si scoate tava.

Distribuie uniform peste crusta compozitia cu albusuri, apoi introdu la cuptor, la 100° C pentru 15 minute.

Dupa acest timp, opreste cuptorul, dar nu scoate tava, lasa in cuptor pana cand acesta se raceste.

Prepara toppingul astfel.

Intr-un bol pune ciocolata rupta in bucati.

Adauga smantana lichida si untul si pune vasul la foc mic (nu fierbe).

Amesteca pana cand ciocolata si untul s-au topit, apoi lasa sa se raceasca putin si intinde in tava peste cel de-al doilea strat.

Inainte de a portiona lasa prajitura sa se raceasca.

foto: daninakuhinja.blogspot.[ro]

Acorda nota pentru reteta Negresa cu bezea si glazura de ciocolata

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 voturi, media: 3,42 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response