# 0

Minciunele, uscatele, scovergi, scoruse, cirighele, fundite crocante, ciurighele, ciurigai cam acestea sunt denumirile sub care veti gasi acest desert simplu. Aceasta este o reteta originala, traditionala de minciunele fragede si pufoase.

Minciunelele se pot face si fara drojdie dar ies mai crocante. De asemenea, se pot face uscatele sau minciunele pe baza de iaurt, cu smantana, cu untura, cu chefir, cu bicarbonat etc.

Daca doriti sa mancati niste minciunele, uscatele sau cirighele foarte bune, cu parfum de rom, va recomand cu mare drag aceasta reteta. Sunt gata rapid si sunt foarte spornice.

Romul veritabil sau alt alcool care se pune in aluatul pentru minciunele sau uscatele are un rol de afanator. Acesta pot spune ca este unul din ingredientele secrete pentru a face minciunele fragede si pufoase.

Minciunele sau uscatele fragede si pufoase
___
Ingrediente
  • 700 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • zahar vanilat
  • 50 g drojdie proaspata sau 14 g uscata
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 20 ml rom brun
  • Pentru prajit:
  • 400 ml ulei
  • Pentru servit:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare minciunele sau uscatele fragede si pufoase:

Intr-un bol, mixeaza untul impreuna cu zaharul.

Adauga pe rand celelalte ingrediente si apoi framanta un aluat.

Pune aluatul deoparte, la odihnit, pentru 5-10 minute, cat sa eliberezi maza de lucru.

Pe blatul de lucru, presarat cu un praf de faina, intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 3-4 mm.

Taie romburi cu latura de cca. 5-6 cm cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau cu taietorul zimtat de pizza.

In mijlocul fiecarui romb taie o fanta (pe lung) prin care sa tragi un cont, ca o fundita.

Intr-o tigaie sau cratita mai adanca, pune ulei la incins. Prajeste minciunelele la foc mediu pana devin aurii pe ambele parti.

Atunci cand se prajesc ele vor creste foarte frumos.

Scoate cirighelele pe un prosop de hartie pentru a se scurge de excesul de ulei.

Dupa ce se scurg de ulei aranjeaza-le frumos pe un platou si pudreaza-le cu zahar vanilat.

De asemenea, se pot servi cu gem de caise, dulceata de zmeura sau sos de vanilie.

Aceste cirighele sunt foarte indragite de copii si pot constitui un fel doi combinat cu un desert, perfecte dupa o ciorba sau supa consistenta de fasole cu ciolan sau de burta.

Acorda nota pentru reteta Minciunele sau uscatele fragede si pufoase

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 4,20 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response