# 0

Reteta originala langosi unguresti simpli. O reteta de langosi unguresti pe care ii fac de cand ma stiu. Se pregatesc rapid si usor, cu aluat dospit, moale care se portioneaza si apoi se prajeste in ulei incins. Daca vrei sa faci langosi de post, poti sa inlocuiesti laptele cu apa calduta.

Este o reteta traditionala de langosi unguresti pe care o am de la bunica mea.

Langosi unguresti simpli (reteta originala)
___
Ingrediente
  • 1,2 kg faina tip 000
  • 750 ml lapte sau apa calduta
  • 42 g drojdie proaspata sau 14 g drojdie uscata
  • 2 lingurite rase de sare
  • o lingurita rasa de zahar
  • circa 500 ml ulei pentru copt
loading...

Mod de preparare langosi unguresti simpli (reteta originala):

Amesteca drojdia impreuna cu zaharul si cu putin lapte caldut.

Lasa deoparte pentru zece minute ca sa se activeze drojdia.

Dupa acest timp, pune restul de lapte si cca 750 g faina.

Amesteca bine si aluatul astfel format, cat este inca lichid, mixeaza-l bine cu mixerul sau cu un tel pana cand face „basici”.

Adauga sarea si restul de faina. Framanta pana cand vei obtine un aluat omogen.

Lasa aluatul astfel format la dospit pentru 30-40 minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop de bucatarie.

Cand aluatul si-a dublat volumul, poti trece la portionat si format langosii.

Unge palmele cu putin ulei si rupe bucati de aluat de marimea unui pumn.

Pune bucatile pe o planseta unsa si lasa-le la dospit pentru 20 minute.

Dupa acest timp, modeleaza fiecare bila de aluat intr-un disc cu diametrul de aproximativ 20-22 cm.

Incinge bine uleiul intr-o cratita sau tigaie adanca.

Coace fiecare langos pentru 1-2 minute pe ambele parti sau pana cand devine auriu.

Langosii prajiti se scot pe servetele absorbante de bucatarie.

Acesti langosi simpli pot fi consumati calzi, doar cu sare, cu smantana si cascaval sau cu mujdei de usturoi.

Este o reteta de langosi simpli, dar langosii se pot umple cu diferite umpluturi: cu branza si/sau cascaval cu sau fara marar, cu cartofi, cartofi cu ceapa, cu varza etc.

In cazul in care alegi sa faci langosi umpluti, pune umplutura in centrul fiecarui langos si impatureste in doua. Langosii umpluti se coc la foc mediu.

Acorda nota pentru reteta Langosi unguresti simpli (reteta originala)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 3,57 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response