# 0

Reteta de gogosi simple si pufoase cu drojdie si lapte sau apa. Care este secretul pentru a obtine gogosi pufoase? Cum trebuie dospit aluatul pentru gogosi pentru a fi pufoase si cum se prajesc? Cu siguranta te-ai intrebat cum se fac gogosile pufoase. Reteta de gogosi simple si pufoase de mai jos, pot spune ca este cea mai buna reteta de gogosi cu cana sau paharul. Este o reteta simpla de gogosi pe care o cunosc de cand ma stiu si care nu da gres niciodata. Ies niste gogosi atat de pufoase incat nu le poti intoarce cand le prajesti.

Gogosi simple si pufoase
___
Ingrediente
  • 500 ml lapte
  • 900 g faina
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie si portocala
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
loading...

Mod de preparare gogosi simple si pufoase - reteta simpla, usoara:

Intr-o craticioara pune laptele impreuna cu zaharul.

Pune cratita la foc si lasa-l pana cand zaharul se topeste. Atentie! Nu trebuie lasat sa fiarba, trebuie sa fie doar putin caldut.

Adauga peste drojdie aproximativ 100 ml din laptele caldut si 2-3 linguri de faina.

Lasa amestecul cu drojdie deoparte pentru zece minute, cat sa se activeze drojdia.

Pune faina intr-un castron mare, iar in mijloc fa o adancitura.

Pune ouale batute in prealabil, vanilia si un praf de sare. Pentru a obtine niste gogosi simple si pufoase si bine aromate, adauga coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala.

Cand drojdia s-a activat, adauga amestecul peste cel de faina.

Pune si restul de lapte, putin cate putin.

Adauga untul topit si continua sa framanti pana cand vei obtine un aluat elastic si moale.

Daca aluatul se lipeste de maini, mai adauga putina faina.

Pune aluatul intr-un bol uns cu ulei si acopera-l cu folie alimentara de plastic.

Lasa-l deoparte, intr-un loc caldut, pentru aproximativ o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut, intinde-l intr-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Pudreaza gura unui sau cana cu faina si taie gogosile.

Din marginile care raman intinde o noua foaie si taie gogosi. Procedeaza in acest fel pana cand vei termina tot aluatul de taiat.

Acopera gogosile taiate cu paharul sau cana cu un prosop curat de bucatarie. Lasa-le sa creasca pentru 20-30 minute.

Intre timp pune uleiul la incins intr-o cratita adanca si incapatoare pentru ca trebuie prajite in baie de ulei.

Pentru a verifica daca uleiul este bine incins presarand putina faina. Daca faina sfaraie inseamna ca e tocmai bun de prajit gogosile.

Prajeste gogosile la foc mediu, pe fiecare parte.

Pune gogosile prajite intr-un vas incapatator in care ai asezat servetele de hartie. In acest fel se absoarbe un pic uleiul.

La final pudreaza gogosile cu zahar pudra din belsug.

Pentru a obtine niste gogosi simple si pufoase de post, poti sa inlocuiesti laptele din reteta cu apa.

Acorda nota pentru reteta Gogosi simple si pufoase

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4,50 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response