# 0

Reteta fursecuri de Craciun fragede si foarte aromate. Am testat reteta asta de fursecuri de casa de nenumarate ori si din ce in ce imi ies mai bune si mai fragede. Pot spune ca ies cele mai bune fursecuri de Craciun. Reteta este destul de simpla si rapida fiind la indemana oricui, asa ca daca iubiti fursecurile de casa vi le recomand cu mare drag si voua. Eu le fac in fiecare an de Craciun, servesc si copiii care vin cu colindul, alaturi de biscuiti de casa cu susan, in loc de covrigi.

Fursecuri de Craciun, fragede si aromate
___
Ingrediente
  • Aluat:
  • 300 g faina
  • un varf cutit de sare
  • 5 g praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • 120 g zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 200 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou
  • Pentru fursecurile lipite:
  • 150 g gem de caise
  • 1 esenta extract de rom
  • Pentru fursecurile cu glazura si nuca de cocos:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 25 g unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g nuca de cocos
loading...

Mod de preparare Fursecuri de Craciun, fragede si aromate


Intr-un bol, amesteca faina cu un praf de sare si praful de copt.

Incorporeaza nuca macinata si zaharul.

Adauga coaja rasa de la o jumatate de lamaie si untul taiat in cubulete mici.

Pune esenta de vanilie si un ou.

Incorporeaza toate ingredientele si framanta pana cand vei obtine un aluat omogen.

Acopera aluatul cu o folie de plastic si lasa-l la frigider timp de 45 minute.

Dupa acest timp presara faina pe suprafata de lucru si intinde aluatul intr-o foaie subtire.

Cu ajutorul unui pahar cu gura mica taie foaia de aluat in forme rotunde.

Aseaza aceste cerculete intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Din aluatul ramas dupa decuparea fursecurilor, formeaza bilute.

Aplatizeaza usor bilutele formate, apoi pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Inteapa-le usor in centru cu varful la coada unei linguri de lemn.

Introdu cele doua tavi la cuptorul preincalzit la 180° C timp de 12-15 minute.

De asemenea, se pot coace si pe rand.

Intr-o cana de inox sau ibric pune gemul de caise si esenta de rom.

Amesteca bine si adu la punctul de fierbere.

Lipeste fursecurile taiate in cerculete, doua cate doua, cu cate o lingurita din acest amestec.

Topeste ciocolata si untul intr-un vas la bain-marie.

Adauga laptele si incorporeaza totul.

Introdu fiecare biscuite din cei „intepati” cu lingura in glazura de ciocolata, apoi prin nuca de cocos.

Cu restul de glazura stropeste fursecurile lipite cu gem de caise.

Din gemul de caise ramas pune cate o lingurita deasupra fiecaruia din fursecurile cu glazura de ciocolata si nuca de cocos.

Reteta video fursecuri de Craciun, fragede si aromate:

sursa: youtube[.]com
sasina-kuhinja[.]com

Acorda nota pentru reteta Fursecuri de Craciun, fragede si aromate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 3,20 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response