# 0

Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi
___
Ingrediente
  • 2 kg carne de miel (am folosit pulpa de miel)
  • 4-5 catei de usturoi feliati
  • cateva fire rozmarin
  • cimbru
  • doua cepe feliate subtire
  • 2 kg cartofi
  • 600 ml supa de pui
  • 50 g de unt
  • piper macinat
  • verdeata (patrunjel, marar)
loading...

Mod de preparare Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi


Spalam bine carnea de miel cu apa rece, apoi facem crestaturi mici in aceasta cu cutitul si indesam in fiecare cate o felie de usturoi, fire de rozmarin si presaram cu cimbru. Asezonam bine cu piper negru macinat si sare, apoi acoperim cu o folie de aluminiu.

Curatam si taiem cartofii in felii subtiri, apoi ii spalam sub jet de apa rece si ii distribuim intr-o tava. Amestecam apoi cu ceapa, usturoiul ramas si presaram verdeata din belsug.

Incalzim supa de pui impreuna cu untul, apoi le turnam peste cartofi. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si punem la cuptor pentru o ora, impreuna cu carnea de miel. Indepartam folia de aluminiu, asezam carnea de miel peste cartofi si dam la cuptor pentru inca 45 minute. Lasam carnea de miel aproximativ 15-20 minute inainte de o taia. Cartofii ii lasam in cuptor pana cand sunt gata de servit. Daca vi se pare ca se rumenesc prea rau (mai ales daca aveti aragaz cu flacara deasupra) acoperiti cu folie de aluminiu.

Nota: Daca folositi carne de miel cu os (costite), stropiti cu o lingura de coniac sau de vin. Carnea cu os la cuptor tinde sa se faca mai repede decat cea fara os, pentru ca osul conduce caldura la interior.

In loc de feliile de usturoi cu care impanati carnea puteti folosi usturoi pisat amestecat cu sare, pier si oregano.

In cazul in care nu va place gustul (mirosul) de carne de miel, adaugati in tava vin rosu amestecat cu putina zeama de lamaie si in acest mod gustul propeminent de carne de miel va disparea.

Acorda nota pentru reteta Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 3,33 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response