Facebook Tweet Pinit Google+
# 0

Pentru ca ne apropiem cu pasi repezi de Pasti, m-am gandit sa va impartasesc cateva retete de Paste. Una dintre acestea este si reteta de miel la ceaun, cu sos de legume. Pregatita in acest mod, carnea de miel este foarte frageda si se pierde din gustul specific pe care il are carnea de oaie. Am folosit pulpa de berbec, dar se pot folosi si coaste. Ma indoiesc ca daca veti face acest preparat pe aragaz o sa iasa la fel de bun asa cum iese in aer liber, in ceaun.

Ingrediente
  • 2 kg carne de miel
  • 800 g de rosii
  • 400 ml ulei de floarea soarelui
  • 6 ardei grasi (rosii si verzi)
  • 1 ardei iute
  • 5-6 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • cateva frunze de dafin
  • verdeata in functie de preferinte (marar, patrunjel, cimbru etc)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
Friptura de miel la ceaun
___

Iata cum faceti o friptura gustoasa de miel la ceaun:

Se spala bine, in mai multe ape, carnea de miel. Se taie in bucati potrivite si se pune in vas, impreuna cu uleiul, la foc mediu.

Se amesteca tot timpul pentru a nu se prinde de vas. Dupa ce scade toata zeama pe care a lasat-o carnea, iar aceasta incepe sa se rumeneasca, se pun foiile de dafin, ceapa curatata si taiata solzisori si ardeii grasi tocati marunt.

Se calesc legumele, amestecand continuu. Dupa ce acestea se inmoaie se adauga rosiile tocate si acestea marunt.

Se lasa vasul la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Se adauga 200 – 300 ml de apa calda, usturoiul pisat si lasati la fiert.

Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce sau iute (dupa preferinte) si se lasa sa fiarba pana cand scade apa si sosul de legume s-a ingrosat.

Se serveste cu paine alaturi de un pahar de vin rosu sau de bere.

Pentru cine doreste, odata cu celelalte legume, se pot pune si 2-3 cartofi feliati, dar rezultatul va fi o tocana de cartofi cu carne de miel la ceaun pentru ca bucatile de cartofi se vor sfarama.

Ca un truc, inainte de a pune carnea de miel in ceaun, o puteti fierbe separat cu apa si otet pentru a-i lua din mirosul specific.

Pentru un gust mai rafinat se poate adauga si vin.

Acorda nota pentru reteta Friptura de miel la ceaun

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (33 voturi, media: 4,24 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response