Facebook Tweet Pinit Google+
# 0

Din florile de salcam se poate prepara o dulceata foarte aromata si parfumata, iar reteta de dulceata din flori de salcam este simpla si in plus are numeroase proprietati.

In cazul in care doriti sa preparati o dulceata de flori de salcam fara zahar, puteti sa inlocuiti zaharul cu indulcitor gelifiant Green Sugar.

Ingrediente
  • 500 ml apa
  • 300 g flori de salcam
  • 300 g zahar
  • sucul de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Dulceata din flori de salcam
___

Mod de preparare dulceata din flori de salcam:

Florile proaspat culese se desprind de pe ciorchine, apoi se spala bine in mai multe ape si se lasa sa se scurga bine pe un prosop de bucatarie.

Intre timp, prepara siropul pentru dulceata din flori de salcam astfel.

Amesteca apa cu zaharul si pune la fiert pentru aproximativ 20 de minute.

Cand incepe sa clocoteasca, adauga florile de salcam, sucul de la o lamaie si zaharul vanilat.

Lasa sa fiarba la foc mediu pana cand dulceata capata o consistenta asemanatoare cu cea pe care o are mierea.

Pentru a face proba si a afla cand dulceata din flori de salcam este gata, ia cateva picaturi si pune pe o farfurie. Daca acestea se imprastie pe toata suprafata farfuriei, dulceata mai trebuie fiarta, iar daca se aduna ca niste cristale, aceasta este gata.

Cand este gata, dulceata se toarna fierbinte in borcane curate, se infileteaza bine cu capace noi si se intorc borcanele in jos.

Se procedeaza asa pentru a impiedica patrunderea aerului.

Acorda nota pentru reteta Dulceata din flori de salcam

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response