# 0

Reteta simpla de drob de pui in aluat de foietaj. Daca nu agreezi reetta traditionala de drob in prapor si maruntaie de miel, poti sa pregatesti aceasta reteta cu maruntaie de pui, in foietaj. Este o reteta ideala de drob de pui, foarte delicioasa si usor de facut.

Drob de pui in aluat de foietaj
___
Ingrediente
  • 1,5 kg pipote si inimi de pui
  • 500 g ficat de pui
  • 600 g carne tocata de pui
  • 1 ceapa alba medie
  • 150-200 ml ulei
  • 2 lingura pasta de ardei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 6-8 oua crude
  • sare
  • piper
  • 6 oua fierte sau masline verzi fara samburi (optional)
  • un pachet aluat foietaj
  • un ou pentru uns
loading...

Mod de preparare drob de pui in aluat de foietaj - reteta simpla:

Curata si spala bine pipotele si inimile de pui.

Pune-le intr-o craticioara, la fiert, in apa cu putina sare.

Spana ficatul bine si pune-l la fiert separat, intr-un alt vas.

Dupa ce au fiert se lasa deoparte, cat sa se raceasca.

De preferat este ca aceasta operatiune sa se faca cu o seara inainte de a prepara drobul de pui.

Cand s-au racit se dau prin masina de tocat.

Curata ceapa alba si toac-o marunt.

Pune la calit in ulei incins cu un praf de sare.

Adauga carnea tocata si gateste impreuna pana cand carnea se albeste.

Pune pasta de ardei, amesteca si mai lasa putin, apoi opreste focul.

Intr-un bol mare, pune pipotele, inimile, ficatul, carnea, ceapa verde si patrunjelul tocate marunt.

Pentru inceput adauga sase oua crude. Daca mai este nevoie mai poti pune inca doua. La aceasta reteta de drob de pui in foietaj am folosit opt oua. Umplutura trebuie sa fie mai moale, de aceea am pus inca doua oua.

Amesteca usor cu mana cat sa se omogenizeze amestecul.

Adauga sare si piper dupa gust.

Lasa aluatul de foietaj la dezghetat, la temperatura camerei.

Ia o foaie de aluat de foietaj si intinde-o cu ajutorul sucitorului pe blatul de lucru presarat cu putina faina.

Cu grija, ia foaia de aluat si aseaz-o intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.

Foaia de foietaj trebuie sa atarne putin peste marginile formei.

Aseaza un strat de umplutura in forma.

Optional poti aseza oua fierte sau masline verzi fara samburi.

Acopera cu alt strat de umplutura.

Ia marginile aluatului si acopera umplutura.

Bate un ou crud cu putina sare si unge aluatul deasupra.

Foaia de aluat care ramane, intinde-o cu sucitorul.

Aseaza pe ea restul de umplutura si ruleaz-o cat mai strans.

Pune intr-o alta forma de chec tapetata cu hartie de copt si unge-o cu ou crud.

Introdu formele la cuptor timp de doua ore.

Spre final mareste temperatura pentru ca aluatul foietaj sa se rumeneasca frumos deasupra.

In cazul in care aluatul are flacara deasupra si ti se pare ca se arde prea rau, poti acoperi drobul cu folie alimentara.

Drobul de pui in foietaj este foarte bun atat rece cat si caldut.

Acorda nota pentru reteta Drob de pui in aluat de foietaj

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response