# 0
Dieta pentru problemele cu glanda tiroida

Sanatatea glandei tiroide este esentiala pentru starea generala a corpului dumneavoastra. Este o glanda endocrina mica ce produce hormoni responsabili pentru buna functionare a tuturor proceselor corporale. Sunt esentiale pentru metabolism, echilibrul hormonal, activitatea creierului, inimii si sistemului nervos.

Problemele cu glanda tiroida pot provoca dificultati respiratorii. Afectarea secretiilor hormonale este cauza frecventa a obezitatii.

Problemele tiroidiene apar din cauza anumitor obiceiuri alimentare. Trebuie evitate anumite produse si subliniat care sunt acestea.

Potrivit expertilor, o componenta cheie a dietei trebuie sa fie acizii grasi Omega 3. Prin urmare, meniul saptamanal ar trebui sa includa un aport crescut de peste (somonul, sardinele si heringul). Fructele de mare sunt de asemenea un aliment bun pentru persoanele ce au probleme cu glanda edocrina. Se recomanda cu fermitate consumul de creveti, alge si alte plante acvatice care contin iod.

Este necesar sa subliniem aportul de legume, in special legumele cu frunze verzi. Acestea includ salatele verdezi, patrunjel, varza, etc. Acestea sunt utiliza datorita continutului lor bogat de vitamina A. In acelasi timp, expertii spun ca nu trebuie facut exces in a consuma varza de Bruxelles si conopida. Aceste alimente au un efect foarte benefic asupra organismului, dar nu si in cazurile de disfunctie ale glandei tiroide. Acelasi lucru este valabil si pentru soia si produsele din soia.

Cu toate acestea puteti creste aportul de vitamine A, D si zinc. Vitamina A este continuta mai ales in oua, ficat si produsele lactate.

Acorda nota pentru Dieta pentru problemele cu glanda tiroida

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (30 voturi, media: 3,03 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response