# 0

Reteta de crema de vanilie de casa, simpla, universala. Este o crema de vanilie fiarta, facuta in casa si care se poate folosi ca baza pentru cremsnit, ecler, prajituri cu fructe sau torturi. Contine galbenusuri, zahar, lapte si faina, dar cine doreste o crema de vanilie cu amidon, poate sa inlocuiasca faina din reteta de mai jos cu 30 g de amidon. Reteta este identica cu cea de crema frantuzeasca pe care o folosesc toti marii bucatari sau cofetari.

Crema de vanilie pentru prajituri sau torturi
___
Ingrediente
  • 500 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 65 g faina sau 30 g amidon
  • miezul de la un baton de vanilie
  • un varf de cutit de sare
loading...

Cum se face cum se face crema de vanilie pentru prajituri si torturi:

Pune laptele si pastaia de vanilie intr-o cratita la foc. E am pus atat miezul de la pastaia de vanilie cat si pastaia goala.

Supravegheaza cratita ca laptele sa nu dea in foc.

Intre timp, intr-un bol, mixeaza galbenusurile cu zaharul si sarea pana cand amestecul se deschide la culoare si devine spumos.

Adauga faina si continua sa mixezi pentru cateva secunde, pana cand se incorporeaza. Nu trebuie sa mixezi mult dupa ce ai pus faina.

Indeparteaza pastaia de vanilie din laptele fierbinte si toarna-l in amestecul cu galbenusuri. Ca sa nu stropeasca, poti incorpora treptat laptele, cu mixerul la viteza mica.

Compozitia omogenizata are o textura fluida si spumoasa si se pune in cratita in care a fiert laptele.

Cum se fierbe crema de vanilie de casa:

Pune cratita cu crema pe foc mic si amesteca constant cu o spatula astfel incat crema sa nu se lipeasca de baza sau peretii vasului. Este foarte important acest lucru.

Crema se va incalzi treptat pana la punctul de fierbere. Se va ingrosa si va trebui fiarta pentru cateva minute, astfel incat faina din ea sa se gateasca.

Eu am fiert crema de vanilie cam trei minute, amestecand energic in ea.

Daca o vei fierbe prea mult timp exista riscul coagularii proteinelor din galbenusuri.

Cum trebuie tinuta la racit cremei de vanilie fiarta, facuta in casa:

Daca vei lasa crema in cratita, ea va face o pojghita deasupra.

Pentru a evita acest lucru, acopera crema de vanilie cu o folie alimentara de plastic direct pe suprafata.

De asemenea, daca nu folosesti crema imediat dupa ce s-a racit, o poti pune in folie de plastic, iar dupa ce se raceste complet o poti transfera la frigider.

Crema de vanilie se foloseste la diferite preparate. Rar sunt cazurile in care se foloseste ca atare, in general fiind o baza pentru alte creme.

crema de vanilie facuta in casa

Acorda nota pentru reteta Crema de vanilie pentru prajituri sau torturi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response