# 0

Reteta simpla de compot de pere la borcan, fara conservant. Un compot de casa din pere aromate, taiate in sferturi, cu coaja. Cum putem conserva perele la borcan pentru iarna daca nu printr-un compot delicios? Am adaugat lamaie la compot pentru ca in acest fel compotul isi pastreaza culoarea frumoasa. Vanilia ii da compotului o aroma aparte. Cine are in familie diabetici si vrea sa faca un compot de pere fara zahar, poate sa inlocuiasca zaharul cu miere sau indulcitori (stevia, zaharina, green sugar etc.).

Compot de pere la borcan, pentru iarna
___
Ingrediente
  • 400 g pere
  • 2-3 felii de lamaie
  • 1 lingura suc de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 50 g zahar
  • 1 baton de vanilie sau 1/2 plic zahar vanilat
  • aproximativ 250 ml apa

Cum se face compotul de pere la borcan, pentru iarna:

Cum se pregatesc perele pentru compot?

Pentru a face compot de pere alege pere bune, sanatoase.

Spala-le sub jet de apa rece si lasa-le la scurs.

Taie perele pe jumatate, apoi in sferturi.

Indeparteaza cotoarele, coditele si partile moi sau lovite.

Cine doreste un compot de pere fara coaja, le poate curata si de coaja, insa mie imi place compotul de pere cu coaja.

Intr-o oala mai mare cu apa, pune perele taiate in sferturi impreuna cu sucul si feliile de lamaie.

In acest mod perele se mentin deschise la culoare.

Cum se face siropul pentru compot de casa?

Daca nu iti dai seama de cata apa ai nevoie pentru a face siropul, poti umple un borcan cu perele taiate pe jumatate sau sferturi si turna apa rece deasupra lor. Scurge apa intr-un vas si masoar-o. In acest mod vei sti exact de cata apa ai nevoie pentru a face siropul pentru compot.

Multa gospodine fac compot punand zaharul direct in borcane si apoi completand cu apa. Acest procedeu este putin mai complicat, avand in vedere ca trebuie sa iei apoi fiecare borcan la mana si sa il scuturi pana cand se dizolva zaharul.

Intr-o cratita pune zaharul, feliile de lamaie si apa.

Pastaia de vanilie se taie in trei si apoi in jumatate, pe lung.

Scoate semintele din pastaie si pune la fiert atat semintele cat si pastaia.

Lasa sa fiarba pentru 5-6 minute la foc mic.

Dupa acest timp, opreste focul si lasa siropul sa se racoreasca pentru cel putin zece minute.

Aseaza perele in borcane, astfel incat sa incapa cat mai multe. Am folosit borcane si capace sterilizate cum am explicat aici.

Dupa cele 10-12 minute cat siropul s-a racorit putin, am asezat borcanele sterilizate pe o tava de inox si le-am umplut cu sirop.

Asigura-te ca si pastaia de vanilie ajunge in borcan.

Infileteaza bine capacele la borcane.

Cum si cat se fierbe compotul la bain-marie?

Intr-o cratita mai larga, aseaza un prosop gros.

Peste prosop aseaza borcanele cu compot, in picioare.

Pune apa in cratita cam cat sa acopere trei sferturi din inaltimea borcanelor.

Fierbe borcanele cu compot la bain-marie pentru circa 25-30 minute din momentul cand incep sa dea in clocot.

Dupa incheierea timpului de fierbere la bain-marie, lasa borcarnele cu compot de pere la racorit, in aceeasi oala, cateva ore.

Dupa ce se racesc, depoziteaza borcanele cu compot de pere in camara, pentru iarna.

In acest mod compotul de pere tine foarte bine 2-3 ani de zile.

Acorda nota pentru reteta Compot de pere la borcan, pentru iarna

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response