# 0

Reteta ciorba de miel cu smantana, bors si leustean. Cum se face ciorba de miel, oaie sau ied dupa o reteta traditionala, taraneasca.

Ciorba de miel este nelipsita din meniul de Paste. Este o ciorba hranitoare si gustoasa preparata cu carne de miel, oaie sau ied, si legume, dreasa cu smantana, inacrita cu bors, la care adaugam leustean pentru aroma. Reteta de ciorba de miel pe care am scris-o este una clasica, o ciorba de miel ardeleneasca.

Pe internet sunt tot felul de retete de ciorba de miel, in unele borsul este inlocuit cu otet sau zeama de lamaie, altele cu tarhon. Am incercat nenumarate retete, insa dupa cea de mai jos mi-a iesit cea mai buna ciorba de miel.

Ciorba de miel cu smantana (reteta traditionala)
___
Ingrediente
  • 1 kg carne de miel cu os (gat, spata, cap)
  • 1 ceapa medie
  • 2 fire ceapa verde
  • 150 g morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata de telina (cca 30-40 g)
  • 1 ardei gras mic
  • 2 rosii medii, oparite si curatate de coaja
  • 250 ml bors
  • 2 galbenusuri proaspete
  • 300 g smantana grasa
  • 1 legatura buna de leustean
  • 2 linguri de orez (optional)
  • sare
  • piper
loading...

Cum se face ciorba de miel cu smantana, bors si leustean - reteta traditionala:

Curata carnea de miel de pielite si grasimea in exces, mai ales daca gustul specific de oaie nu iti e pe plac.

Pune carnea spalata bine, in mai multe ape, intr-o oala.

Adauga apa rece cat sa o acopere si o lingurita de sare.

Pune la foc si indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata.

In momentul cand nu se mai formeaza spuma la suprafata, adauga morcovii, ardeiul gras, radacina de patrunjel, ceapa uscata si cea verde, toate curatate, spalate si tocate marunt.

Lasa la fiert in continuare pana cand carnea se fierbe.

Cand carnea s-a fiert, se scoate din oala.

Adauga rosiile taiate in cubulete. Daca iti place place ciorba de miel cu orez, acum il poti pune, dupa ce l-ai spalat in prealabil.

Dezoseaza carnea, taie-o in cubulete potrivite si pune-o din nou in oala.

Separat, pune borsul intr-o cratita si adu-l la punctul de fierbere.

Toarna borsul fierbinte in oala cu ciorba de miel.

Mai lasa sa fiarba pana cand mai da un clocot, apoi opreste focul.

Intr-un castron, amesteca smantana cu cele doua galbenusuri.

Adauga in fir subtire zeama fierbinte din oala peste amestecul cu smantana.

Omogenizeaza bine si toarna in oala cu ciorbita.

Adauga leustean spalat si tocat marunt.

Potriveste cu sare si piper.

Ciorba de miel se serveste calda, cu ardei iute.

Acorda nota pentru reteta Ciorba de miel cu smantana (reteta traditionala)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 voturi, media: 4,00 out of 5)
Se încarcă...
Ads
loading...

Leave A Response