Odata cu venirea primaverii toate gospodinile incearca sa diversifice ciorbele. Una dintre aceste ciorbe este si cea de loboda rosie facuta cu zdrente de oua. Unele gospodine obisnuiesc sa adauge si afumatura.

Aceasta reteta de ciorba se face aproape singura, intr-un timp record, cu un efort minim, rezultatele fiind senzationale. O puteti face si in varianta vegetariana, fara sa folositi smantana si zdrente de ou.

Ingrediente
  • 6-7 legaturi de loboda cruda (am folosit loboda rosie)
  • doua bucati de ceapa
  • 4 fire de ceapa verde (optional)
  • 5 linguri de ulei
  • 2 pumni de orez
  • zeama de la o lamaie
  • doua oua
  • 3 linguri de smantana
  • o lingura de zahar
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume
  • verdeturi (patrunjel, leustean, telina) la alegere
Anunturi Sponsorizate

Mod de preparare Ciorba de loboda rosie cu zdrente de ou

Ciorba de loboda rosie cu zdrente de ou

Curatati loboda pastrand doar frunzele si o spalati bine in mai multe ape. Tocati ceapa marunt, puneti sare si caliti in ulei in oala in care veti fierbe ciorba. Am folosit o oala de 5 litrii. Puneti in jur de 3 litri de apa la fiert, peste care adaugati concentratul de legume (eu am gasit la plafar bio praf dar puteti folosi si cuburi, din acela fara monoglutamat).

Intre timp tocati suvite frunzele de loboda. Dupa ce ati calit ceapa aproximativ cinci minute, puneti loboda si apa care intre timp s-a incalzit. Apa se pune in functie de cat de groasa doriti sa ciorbita. Aveti in vedere ca odata ce puneti orezul mai trage si el din apa. Acoperiti si lasati sa fiarba pe foc potrivit.

Dupa aproximativ 25 de minute puneti si orezul, lasand sa mai fiarba pentru inca 10-15 minute, pana orezul este fiert. Adaugati piper, zeama de lamaie (daca nu aveti la indemana zeama de lamaie puteti acri cu bors) si zahar (optional).

Separat, intr-un castron, bateti oualele, le amestecati cu smantana si le turnati in ciorba. Amestecati bine totul si mai lasati cca 5 minute.

Puneti verdeata dupa preferinte, acoperiti oala cu un capac si stingeti focul.